HomeWTF?!Bezopen toerist krijgt tikken van langsfietsende Amsterdammer (en terecht)

Bezopen toerist krijgt tikken van langsfietsende Amsterdammer (en terecht)

Als je in Amsterdam woont, heb je waarschijnlijk niet veel moeite met de drukte om je heen. Toch zijn er bepaalde momenten waarop het drukker dan normaal is in onze hoofdstad. Met name tijdens de vakantiemaanden zorgen hordes dagjesmensen en toeristen soms voor frustratie.

Zuipende toeristen

Bewoners van Amsterdam raken steeds meer geïrriteerd door zuipende of zelfs drugsgebruikende toeristen. Soms is het zo erg dat je niet normaal meer over straat kunt lopen als Amsterdammer. Mede daarom heeft de gemeente besloten om een Stay Away-campagne op touw te zetten.

Met behulp van deze campagne zouden zogenaamde ‘overlasttoeristen’ ontmoedigd moeten worden om voor een weekendje Amsterdam te kiezen. Helaas heeft die campagne nog niet het beoogde effect gehad. Tot afgrijzen van de bewoners staat de binnenstad nog altijd stampvol met mensen die denken dat alles mag in Amsterdam. Erg vervelend natuurlijk als je gewoon normaal naar je werk probeert te gaan op een willekeurige dinsdagochtend.

Drukte op straat

Te midden van die drukte op straat zijn er veel mensen die van alles bedenken om op te vallen. Zo was er ook een jongeman met een soort superheldencape met gaten erin. Het idee was om willekeurige mensen een bal door de gaten te laten schieten. Een aangeschoten Brit ziet hier wel een uitdaging in en schiet met succes de bal door het gat.

Hij viert het alsof hij de Champions League heeft gewonnen en in zijn vreugde besluit hij een jongen op een fiets over zijn hoofd te aaien. Deze jongen was echter totaal niet gediend van dit gebaar, stapt af en slaat de aangeschoten Brit met één tik tegen de grond. Gelukkig grijpen omstanders in, want de Brit maakte geen schijn van kans. Dat had hij waarschijnlijk niet verwacht toen hij naar Amsterdam kwam. Misschien is het een idee om dit filmpje toe te voegen aan de Stay Away-campagne?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

Meer van dit: