HomeHumorAnne-Fleur barst in huilen uit omdat ze haar diploma heeft en nu...

Anne-Fleur barst in huilen uit omdat ze haar diploma heeft en nu 40 uur per week moet werken

Een meisje heeft een filmpje van zichzelf op TikTok gezet, waarop ze het heeft over het feit dat ze het allemaal even niet meer weet. Ze is net afgestudeerd en moet nu als beloning 8 uur per dag gaan werken. Dat kan ze allemaal niet aan.

Studeren en werken

Pas als je klaar bent met studeren, besef je pas hoe goed je het eigenlijk had. Zodra het echte leven begint, komt je er eigenlijk niet meer onderuit. Je zal moeten gaan werken. In deze dure tijden, moet je al gauw meer werken dan je vrij bent.

Het meisje in de video is een echte Anne-Fleur. Zo noem je tegenwoordig meisjes die voldoen aan het stereotype Gen Z meisje. Zo heet ze overigens niet, want ze heet Maysa. Ook zon lekkere hippe naam. Ze vertelt dat ze in de fase zit waarin ze in shock is dat ze de komende 40 jaar fulltime moet gaan werken.

Vrije tijd

De afgelopen 5 jaar heeft ze keihard gestudeerd om haar tentamens en uiteindelijk haar diploma te halen. Ze had al die tijd het gevoel dat ze ergens naartoe werkte, maar nu het zover is, valt ze in een gat. Ze zegt: “Nu ben ik klaar met mijn doel en wat kan ik doen? 5 keer per week om 07:00 opstaan, om vervolgens in de file naar mijn werk te rijden”. Ja meisje, welkom in het normale leven.

Het ergste vindt ze zo te horen dat ze geen vrije tijd meer heeft. “Na 8 uur achter een laptop, moet ik weer in de file naar huis rijden. Eerst de boodschappen doen, thuis koken, afwassen, sporten en naar bed.

Het is natuurlijk een flinke verandering maar je kunt er maar beter het beste van maken. Het leven wordt steeds duurder en je zal dus écht moeten werken om er wat van te maken.

Ze zou juist respect voor zichzelf moeten hebben, want er zijn ook dames die de makkelijke weg kiezen om wat centjes te verdienen. Hier heb je een mooi voorbeeld van een dame die letterlijk haar kont verkoopt.

In het filmpje hieronder is haar betoog te horen. Het erge is misschien wel dat er een hele grote groep mede Gen Z’ers die zich heel erg in dit verhaal herkent. Misschien is het een idee om de studenten voortaan op school een beetje voor te bereiden op de ‘ellende’ van het werkleven.

@mays.kolf

Gen Z struggles

♬ origineel geluid – Maysa

Meer van dit