HomeWTF?!Transgender man klaagt om hoe moeilijk het is om een man te...

Transgender man klaagt om hoe moeilijk het is om een man te zijn

k wEen transgender man klaagt om hoe moeilijk het is om een man te zijn. Het opmerkelijke filmpje gaat nu viraal. Zeker in een tijd waarin de LGBTQ+ gemeenschap en de feministische gemeenschap hun best doen om op te komen voor hun rechten, geeft dit filmpje een andere kijk op de situatie.

Transgender man

Een transgender man is een kerel die de strijd is aangegaan om zijn innerlijke zelf te worden. Hij werd geboren met de ‘vermomming’ als vrouw, maar heeft de moed om zijn eigen identiteit te omarmen en te leven als de fantastische vent die hij altijd van binnen al was.

Vaak zijn er medische en sociale stappen voor nodig om van vrouwelijk naar mannelijk te mogen gaan. Zo kunnen ze zich om laten bouwen en hun naam laten veranderen. Voor de man zelf is het de normaalste zaak van de wereld, maar anderen begrijpen er vaak helemaal niets van. Er is een grote groep mensen die het maar een raar verhaal vindt en het zelfs niet eens wil geloven. Zij zien het dan ook echt als vrijwillige, bewuste keuze.

Moeilijk om een man te zijn

Het kan best lastig zijn om een man te zijn. Als man wordt er van oudsher verwacht dat je altijd sterk en stabiel bent. Het is niet gewoon voor een man om zomaar zijn emoties de vrije loop te laten en als man zijnde wordt er vaak van je verwacht dat je jouw mannentaken doet. Mannen moeten nou eenmaal over een iets dikkere huid beschikken.

De man in kwestie is James Barnes, die zich ook wel ‘de trans coach’ noemt. Hij is verdrietig omdat het lastig is om een man te zijn. Ook worstelt hij met de eenzaamheid die hij heeft, omdat hij een man is. Daarnaast vindt hij dat mensen kouder zijn naar een man toe en dat het moeilijker is om vrienden te maken als man. Hij geeft al zijn emoties bloot en de reactie van het internet bewijzen precies waarom het zo moeilijk is om een man te zijn: ‘Stel je niet zo aan, man’

Meer van dit: