HomeWTF?!Tim krabde aan zijn hoofd en werd geflitst door 'slimme' verkeerscamera: "Jij...

Tim krabde aan zijn hoofd en werd geflitst door ‘slimme’ verkeerscamera: “Jij was aan het bellen!”

Je kunt tegenwoordig niet heel makkelijk meer geflitst worden, maar je kunt wel nog zwaar genaaid worden. Het overkwam Tim, die zich netjes aan de regels hield, maar toch een flinke boete van €380,- aan zijn kont kreeg.

Flitsers in het verkeer

Als er een flitser staat is die tegenwoordig in no-time verraden door Flitsmeister. Meer dan 3 miljoen gebruikers weten waar de flitsers staan en dat is hartstikke goed nieuws voor snelheidsduivels en wegpiraten.

Flitsmeister geeft op tijd een melding als er een flitser gespot is en vaak geven gebruikers de positie van een flitser al door vóórdat die geïnstalleerd is. Toch kan het nog wel eens fout gaan, ook al weet je waar die flitser staat. Zo hadden we Myrthe, die het slim vond om een filmpje van de flitser te maken en op die manier betrapt werd.

Even krabben

Toen Tim onderweg was, stond er ook een flitser op zijn route. Dat maakte voor Tim niets uit want die hield zich netjes aan de regels, maar toch kreeg hij ineens een dikke boete binnen. Tim had namelijk precies aan zijn hoofd gekrabd toen hij langs de flitscamera reed en die flitste hem.

De politie zet tegenwoordig slimme verkeerscamera’s in om te kijken of er mensen op hun telefoon zitten tijdens het rijden en die werken hartstikke goed. Zo goed zelfs, dat ze zelfs een onzichtbare telefoon weten te flitsen.

Bij flitsfoto’s met de slimme camera komt er nog wel altijd een agent aan te pas die de foto moet beoordelen. Die agent oordeelde dat Tim toch echt zat te bellen en stuurde de boete door.

Tim liet het er niet bij zitten en besloot om de boete aan te vechten. Dat proces is nog niet opgepakt dus hij zit nog steeds met die boete in zijn maag. Een woordvoerder van het CJIB gaf wel al aan dat de kans klein is dat Tim het ook echt zal moeten betalen.

Hieronder kun je de bewuste foto van Tim zien. Heel toevallig weet Tim echt kneiter veel van deze techniek en zo schreef hij een uitgebreid blog over wat er nou allemaal gebeurd en misgegaan is. Mooi verhaal!

Afbeelding: Flitsfoto van Tim

Meer van dit: