HomeWTF?!Vrouw rijdt 35 bekeuringen bij elkaar maar die hoeft ze niet te...

Vrouw rijdt 35 bekeuringen bij elkaar maar die hoeft ze niet te betalen

Een 22-jarige vrouw heeft geen boete te betalen omdat ze 35 keer te snel reed bij een traject controle. Haar advocaat zegt dat ze niet wist hoe het werkte, dus ze is vrijgesproken en hoeft helemaal geen bekeuringen te betalen.

Traject controle

Je kunt punten kwijtraken of een forse boete krijgen als je te hard rijdt. De laatste jaren zijn er veel automatische bekeuringen uitgegeven via traject controles. Deze gebruiken infraroodcamera’s, snelheidsdetectoren en beeldverwerking om de snelheid van auto’s te berekenen tussen twee punten op de weg. De eerste traject controles zijn in 2012 in gebruik genomen op de wegen.

Maar helaas zijn sommige mensen zich nog steeds niet bewust van de werking van deze traject controles. Zo was er een geval van een 22-jarige vrouw die dagelijks van oktober 2020 tot maart 2021 een snelweg met traject controle gebruikte om naar haar werk te gaan. Uiteindelijk reed ze maar liefst 35 snelheidsovertredingen bij elkaar, wat een totale waarde had van 2.600 euro.

Smoesje

Toen ze ontdekte dat ze zoveel snelheidsovertredingen had begaan, besloot de jonge vrouw de strijd aan te gaan met de hulp van haar vader. In de rechtbank legde ze uit dat ze niet wist hoe de traject controle werkte.

Ook had het heel lang geduurd eer ze de eerste boete kreeg. Die combinatie vond de rechter genoeg om alle gereden boetes kwijt te schelden. Het werkt dus perfect om je gewoon van de domme te houden.

Via HLN

Meer van dit: