HomeTelevisieDit is het bedrag dat WIDM-deelnemers moeten betalen als ze 'De Mol'...

Dit is het bedrag dat WIDM-deelnemers moeten betalen als ze ‘De Mol’ verklappen

Wie is de Mol is alweer een tijdje van start en dat zorgt ervoor dat molloten door het hele land weer fanatiek bezig zijn om ‘De Mol’ te ontmaskeren. De deelnemers doen er in het programma alles aan om erachter te komen wie het is, maar als ze het eenmaal weten kunnen ze beter niets zeggen!

Meedoen aan Wie is de Mol

Wie is de Mol is een ongelofelijk populair programma en het is voor veel mensen een droom om mee te doen. Tot voor kort was dromen over meedoen aan het programma alleen weggelegd voor Bekende Nederlanders, maar onlangs kwam naar buiten dat er misschien een seizoen aan zit te komen met onbekenden.

Jan Modaal kan nu ook dromen over een deelname aan Wie is de Mol en dat is natuurlijk te gek. Toch zitten er wel wat haken en ogen aan zo’n deelname want de regeltjes zijn behoorlijk strikt. Kom je ver in het programma? Dan is de kans groot dat je weet wie de mol is. Dat schreeuw je natuurlijk het liefst van de daken, maar dat kun je maar beter niet doen.

Bizar hoge boete als je ‘De Mol’ verklapt

Als je verklapt wie uiteindelijk de mol is, krijg je blijkbaar een bizar hoge boete. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat het niet de bedoeling is om dingen van het programma te verklappen, maar de consequenties zijn behoorlijk hoog als je het tóch doet.

De boete die opgelegd wordt als je de mol verklapt, is 250.000 euro. Een heleboel geld en veel van de deelnemers kunnen dat niet eens betalen. Dat geeft wel extra motivatie om er niets over te zeggen.

Niet zomaar gekozen

Je wordt niet zomaar gekozen om mee te doen aan Wie is de Mol. Deelnemers moeten namelijk langs een lange screening. De programmamakers gaan in gesprek met de deelnemers en nemen een psychologische test met ze af.

Ook kijken ze of de deelnemer eigenlijk wel leuk genoeg is om mee te doen. Het vermaak van de kijker staat namelijk toch op één bij het programma.

Het geldt trouwens niet alleen voor de deelnemers dat ze een boete krijgen als er wat verklapt wordt. De crew en de programmamakers moeten vanzelfsprekend ook hun mond houden over wat zij weten.

Het huidige seizoen van Wie is de Mol is op 6 januari begonnen en we zitten nu dus 3 afleveringen diep in het programma. Heb jij al een idee wie de mol dit jaar is?

Meer van dit: