HomeWTF?!Tesla's kunnen niet tegen de kou en stranden: accu laadt niet meer...

Tesla’s kunnen niet tegen de kou en stranden: accu laadt niet meer op

Tesla-bezitters zijn vaak maar wat trots op hun elektrische auto. De Musk-mobiel blijkt echter niet zo goed tegen de vrieskou te kunnen. Meerdere Tesla-eigenaren kunnen niet meer verder rijden, omdat de accu’s blijkbaar niet opgeladen kunnen worden. Daar sta je dan.

Accu Tesla laadt niet op

Een Tesla bezitten brengt je een hoop voordelen. Je kunt bijvoorbeeld van nul naar honderd kilometer per uur in een paar seconden. Ook bespaar je op verbruik in tegenstelling tot de benzine- en dieselslurpende varianten.

Een Tesla is tenslotte ook nog eens uitgerust met de ’technologie van de toekomst’. Helaas heb je daar in het heden niets aan. Zeker niet wanneer het koud is, zo blijkt uit het verhaal van een verdrietige Teslafanaat. Hij staat al drie uur te wachten bij een laadpaal, maar de accu staat nog steeds op nul procent. Anderen ervaren dezelfde problemen en moeten hun ’toekomstbestendige’ voertuig laten wegslepen.

‘Eigen schuld’

Experts van het bedrijf Electrec denkt niet dat de Tesla’s het probleem zijn, maar wijst op de nalatigheid van eigenaren. Zij moeten de wagen zogezegd ‘voorconditioneren’ voor het opladen. Leuk en aardig, maar dat gebeurt normaliter automatisch als een bestuurder de bestemming invoert.

Waarom dat nu niet gebeurt? Tsja, goede vraag waar niemand een antwoord op schijnt te hebben. Een gestrande Tesla-bezitter denkt dat het probleem juist in de laadinfrastructuur zit. Of dat echt zo is? Wie het weet mag het zeggen.

Experiment met Tesla

Er worden een hele hoop experimenten met Tesla’s gedaan. Sommige Youtubers steken er één in de fik en anderen geven er weer één weg. Deze Youtuber had een beter idee.

De man achter het kanaal Out of Spec Reviews besloot namelijk eens te kijken wat er gebeurt als je een Tesla door de kou wil rijden.

In onderstaande video doet de Amerikaan een experiment met zijn Tesla. Hij laat precies zien wat er gebeurt als je een Tesla twee dagen in de vrieskou (-20 graden Celcius) laat staan, en hem dan aan een superlader hangt:

Meer van dit: