Waar vroeger het huishouden door de vrouw gedaan werd, zien we nu steeds vaker dat er een eerlijke rolverdeling is. Zeker als zowel de man als de vrouw werkt, is het natuurlijk fijn als beide een steentje bijdragen aan het huishouden. Een goede rolverdeling blijkt ook goed te zijn voor een gelukkige relatie.
Roos en haar vriend
Roos is een dame die is opgegroeid in een traditioneel gezin. Haar vader en moeder hadden een traditionele rolverdeling.
Ondanks dat de rolverdeling traditioneel was, hielpen haar ouders elkaar wel als het nodig was. Roos vond dat een geweldige rolverdeling, maar kan dit nergens vinden in haar eigen relatie. De man van Roos doet volgens Roos namelijk geen klap in huis. Toen ze beide gingen samenwonen was Roos er niet vies van om een kwast of een hamer in haar handen te nemen.
Haar man daarentegen hielp ook mee met klussen, maar wilde liever steeds mensen inhuren om de klusjes te ontlopen.
Ouders geworden
Sinds Roos en haar man ouders zijn geworden, is het leven een stuk drukker. Ze hadden nauwelijks nog tijd om iets in huis gedaan te krijgen. Gelukkig hebben ze het breed genoeg om een schoonmaakster te kunnen betalen.
Toch is de schoonmaakster niet voldoende om het hele huis schoon te maken. De was moet bijvoorbeeld zelf gedaan worden. Roos voelt zich soms een medewerker in haar eigen huis. Alles moet ze zelf doen en als ze klaagt, zegt haar man gevat: ‘Jemig, wat loop jij te zeuren, zeg.’
“Altijd weet hij het zo te draaien dat ik het gevoel heb dat het aan mij ligt. Ik begin steeds meer door te krijgen dat hij een echte narcist is. Het is frustrerend, maar ik weet: ik heb een aartsluie man. En dat knaagt aan mij, en ook aan onze relatie.”
Ze doet haar verhaal tegen de website JMouders en krijgt daar desgevraagd advies van hun lezers. Wat zou jij Roos adviseren?