HomeWTF?!PostNL-bezorger krijgt woedeaanval om bewoner die niet thuis is

PostNL-bezorger krijgt woedeaanval om bewoner die niet thuis is

Ding Dong, daar staat weer een pakketbezorger voor de buurman aan de deur. Als een pakketbezorger eenmaal gezien heeft dat je één keer een pakketje aanneemt, dan ben je daarna voor de hele straat de lul. Ze blijven bij je aanbellen voor alle buren die niet thuis zijn. Toch zijn buren die niet thuis zijn alleen een doorn in het oog voor jou, maar ook voor de postbezorgers zelf. 

Pakketbezorgers krijgen niet betaald

Wist je dat de meeste pakketbezorgers niet betaald krijgen voor een pakketje waarvan de bewoner niet thuis is? Ze krijgen namelijk enkel betaald voor een afgeleverd pakketje.

Op het moment dat iemand niet thuis is, dienen ze het pakketje mee terug te nemen. Hiervoor krijgen ze dus niet betaalt, waardoor ze de volgende dag het opnieuw moeten proberen. Gezien vrijwel alle postbezorgers zzp’ers zijn, is een persoon die niet thuis is natuurlijk een flinke kostenpost voor de bezorgers.

Ze bellen daarom aan bij de buren, zodat het pakket alsnog afgeleverd is. Toch haalt dit in de meeste gevallen de frustratie bij de postbezorgers niet weg.

‘Werknemer van het jaar’

Onlangs ging een postbezorger helemaal uit zijn plaat toen een bewoner niet thuis bleek te zijn. Hij had een flink pakket bij zich en de bewoner bleek niet thuis te zijn.

Hij was alleen vergeten dat de bewoner wel een Ring deurbel had, die haarfijn vastlegde wat er gebeurde. Op het moment dat de bewoner niet opendeed, begon de postbezorger direct te schelden: ‘Ben je nu serieus gewoon niet thuis met zo’n k*nkerdoos?’.

Erbij naaien

Tijdens zijn tirade gooit hij het pakket hardhandig op de grond van de buurman en belt daar aan. De bewoner zag alles gebeuren via zijn deurbel.

Hij reageert daarom ook direct via zijn camera: “Hey vriend, je kan ook gewoon rustig doen, he? Ik zal deze beelden opslaan en naar je werkgever sturen!”.  Inmiddels heeft de bewoner daad bij woord gevoerd en heeft hij PostNL benaderd via X. Beetje treurig natuurlijk, zorg gewoon dat je thuis bent.

Meer van dit: