HomeActueelVoor deze Nederlandse snelweg moet je binnenkort tol betalen: Dit is wat...

Voor deze Nederlandse snelweg moet je binnenkort tol betalen: Dit is wat het gaat kosten

Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie. Voor vertrek wordt er al berekend hoeveel kosten de reis met zich meeneemt. Niet alleen de benzine wordt berekend, maar ook de tolwegen. De kosten van de tolwegen zorgt al direct voor een regen aan geklaag, maar doordat het enkel in het buitenland is, kunnen we het accepteren. Toch duurt het niet lang meer voor we in Nederland ook meer tolwegen krijgen. 

Tolwegen in Nederland

Autorijden kost geld. Vooral in Nederland word je helemaal kaalgeplukt. De prijzen van verkeersboetes, wegenbelasting en benzine rijzen de pan uit. Toch vindt de overheid dat de burger nog wel een klein beetje meer kan missen. Daarom zal eind dit jaar een nieuwe tolweg in Nederland geopend worden.

We hebben het over de A24. Deze tolweg is de weg die Rozenburg en Vlaardingen met elkaar verbindt. De overheid heeft deze tolweg laten bouwen om de verkeersstroom vlotter te laten verlopen. Om de investering van deze weg terug te verdienen, hebben ze besloten om er een tolweg van te maken.

Wat kost een ritje op de A24?

Als je een auto hebt die lichter weegt dan 3500 kg, dan valt de prijs nog mee. Voor deze gewichtsklasse betaal je namelijk slechts € 1,45. Heb je een zwaarder voertuig of bijvoorbeeld een caravan achter je auto, dan stijgt de prijs ineens enorm. In dit geval dien je namelijk € 8,70 te betalen voor de oversteek.

Tolhuisjes zijn niet aanwezig op de A24. Het gaat allemaal online en je dient binnen drie dagen je factuur te betalen. Betaal je niet binnen 3 dagen? Dan komt er een boete bovenop van 8 euro. Betaal je dan alsnog niet binnen twee weken? Dan komt er nog eens 35 euro bovenop. Hopen dat oma ook begrijpt hoe het online betalen werkt!

Meer van dit: