HomeWTF?!Zo makkelijk worden jouw PostNL Pakketjes dus gestolen

Zo makkelijk worden jouw PostNL Pakketjes dus gestolen

We shoppen steeds meer online en dit heeft het simpele gevolg dat postbedrijven het dan ook drukker en drukker krijgen. In diezelfde trend zien we ook steeds vaker dat pakketjes bij de postbedrijven worden gestolen. Met name PostNL komt hiermee steeds vaker in de media. Content creator Darshan Boerma besloot om het allemaal eens uit te zoeken!

Darshan Boerma

Darshan is een content creator op youtube met ruim 13.000 abonnees. Hij is 22 jaar oud en behoort momenteel tot de meest veelbelovende creators van de nieuwe generatie. Voor een nieuwe video besloot hij om eens te kijken hoe makkelijk het is om PostNL pakketjes te stelen.

Via een website kwam hij heel gemakkelijk aan PostNL kleding, om vervolgens eens te kijken of hij wat pakketjes mee kon krijgen. De kleding, die door PostNL zelf onder de noemer sport en vrijetijdskleding wordt verkocht, was overtuigend genoeg om de pakketjes gewoon mee te nemen.

Pakketjes fraude

Pakketjes fraude is een ontzettend groot probleem. Zo verloor Zalando (in 2015 al) maar liefst 18,5 miljoen euro door verloren pakketjes. Voor een gestolen pakketje is bij PostNL dan verder niemand verantwoordelijk. PostNL zegt namelijk dat ze je alleen kunnen helpen als je verzekerd verzonden hebt. Heb je dat niet? Dan doen ze wel een onderzoek maar heb je verder gewoon pech.

Het stelen van pakketjes met behulp van bedrijfskleding is maar een klein onderdeel. Zo zijn er ook heel veel gevallen bekend waarin spullen aan de hand van identiteitsfraude gestolen worden. Dit is dan weer mogelijk door het feit dat je tegenwoordig achteraf kunt betalen. Ben je nou benieuwd hoe makkelijk het gaat? Check dan onderstaande video!

Meer van dit: