HomeWTF?!Oma weet raad: Dit huis-tuin-en-keuken middeltje houdt spinnen tegen

Oma weet raad: Dit huis-tuin-en-keuken middeltje houdt spinnen tegen

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, worden ook meer ramen en deuren opengezet. De heerlijke frisse lucht trekt je huis in maar dat is niet het enige wat naar binnen glipt. Ook insecten zien deze kans schoon om in een plekje in jouw huis te zoeken. Met name spinnen zijn niet uitgenodigd.

Oma weet raadt

Er zijn talloze dingen die je kunt proberen om de insecten tegen te houden. Helaas werkt 95% van die dingen niet en zijn de overige opties niet altijd even diervriendelijk. Gelukkig hebben we daar dan altijd nog de oma’s, die al een tijdje mee lopen en alles voor ons uitgeprobeerd hebben.

De oplossing blijkt een simpel huis-tuin-en-keuken middeltje dat eigenlijk iedereen wel in huis heeft. De oplossing is namelijk azijn! Het middeltje werkt vooral goed tegen spinnen. Die kunnen niet tegen het zuur dat in zijn zit, en zullen dus maken dat ze wegkomen als ze het ruiken. Je kunt de azijn op plekken spuiten waar je vaak de spinnen ziet. Dat werkt bijvoorbeeld ook buiten!

Meer insecten

Dat azijn goed is tegen spinnen is wel duidelijk maar er zijn nog veel meer insecten die er niet dol op zijn. Muggen zijn een voorbeeld van insecten die niet van de geur van azijn houden. Spuit het dus bijvoorbeeld op je ramen en er is geen mug meer die daar voorbij zal gaan. Het is slim om dan een mengsel te maken van 1/2 azijn en 1/2 water.

Natuurlijk zijn mensen ook niet heel dol op de geur van azijn maar als de boel opdroogt, dan verdwijnt voor ons ook de geur. Zo heb je er geen last van en hoef je je ook geen zorgen te maken dat er ongewenste insecten in jouw huis komen. Niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen!

Meer van dit: