HomeWTF?!Mensen smijten massaal hun vapes weg, nu ze hebben gezien hoe ze...

Mensen smijten massaal hun vapes weg, nu ze hebben gezien hoe ze gemaakt worden

Vapes zijn ongelofelijk populair en dat heeft vast te maken met het feit dat mensen het als een gezonder alternatief voor roken zien. Daarnaast zijn het leuke kleurrijke dingetjes, die ook nog eens een heel erg lekker smaakje hebben. Ondertussen hebben ze niet helemaal door dat het nog steeds kneiter slecht voor je is.

Vapen als lifestyle

Vapen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Overal zitten mensen aan zo’n elektrisch wegwerp ding te zuigen. Vooral jongeren vinden vapen gaaf en zien het echt als een soort lifestyle. Een wegwerp vape gaat zon 3 dagen of 500 trekjes mee en is al te koop voor zon 7 euro. Het scheelt dus ook best wel in de portemonnee én het is bijna overal nog toegestaan.

Ondanks dat de vape zo populair is, zijn er toch steeds meer geluiden om ze ook af te schaffen. Fabrikanten zouden zich vooral op jongeren richten en om die reden worden de smaakjes binnenkort al afgeschaft. Dit maakt het toch wat minder aantrekkelijk. Daarnaast zouden de vapes minder ongezond zijn dan de gewone sigaret maar ook daar komen steeds meer tegengeluiden over.

Apparaatje

De wegwerp sigaretten zijn eigenlijk net zo slecht als dat ze hip zijn. Regelmatig duiken er verhalen over ontploffende vapes op en dat is helemaal niet gek. Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon maar een apparaatje met wat troep erin. Denk er maar eens over na… Hoe kan iets wat op elektriciteit werkt, iets zodanig verbranden dat het ‘rook’ oplevert?

Als we gaan kijken hoe zo’n ding gemaakt wordt, is het al snel duidelijk. Het zijn écht apparaatjes vol troep die je aan je mond zet. Het wordt in simpele fabriekjes zonder enige vorm van hygiëne in elkaar gepropt. Kijk maar eens hoe iemand lekker met zijn afgekloven nagels met die mondstukjes bezig is. Als je ziet hoe het eraan toe gaat dan zorgt het er toch voor dat je minder lekker aan zo’n ding zuigt. Zéker als straks de smaakjes gaan verdwijnen, heb je helemaal geen reden meer om aan zon smerig apparaatje te lurken.

Meer van dit