HomeWTF?!Deze 'vinger-adem' techniek kan helpen om veel sneller in slaap te vallen

Deze ‘vinger-adem’ techniek kan helpen om veel sneller in slaap te vallen

Heel veel mensen vallen maar moeilijk in slaap. Zeker met dit warme weer, is het lastig om snel in slaap te vallen. Dit leidt dan tot vermoeidheid en een gebrek aan concentratie. Gelukkig zijn er bepaalde technieken om makkelijker in slaap te leren vallen. Een belangrijk punt om in slaap te vallen, is ademhaling.

Slaapproblemen

Bijna iedereen weet hoe het is om niet te kunnen slapen. Het kan ontzettend frustrerend zijn om niet te kunnen slapen terwijl je wel erg moe bent. Voldoende slaap is daarnaast erg belangrijk voor zowel een goede fysieke als mentale gezondheid. Het kan dus best handig zijn om te weten wat je moet doen als je niet goed kunt slapen.

Er zijn verschillende tactieken die mensen helpen om beter te slapen maar het begint allemaal bij het in slaap vallen. Om in slaap te vallen, is het belangrijk dat je weinig afleiding hebt. Heel veel mensen kiezen ervoor om nog even op hun telefoon te kijken, maar dat is juist het domste wat je kunt doen. Je vult je brein namelijk met allerlei overbodige indrukken.

Ademen

Je hoofd moet tot rust komen en op die manier kun je goed in slaap vallen. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunt proberen om in slaap te vallen. Zo is het enorm belangrijk om goed op je ademhaling te letten. Doordat je je focust op je ademhaling, ontspant je lichaam. Een goede techniek om op je ademhaling te letten is de vinger-adem techniek.

Bij deze techniek adem je met behulp van je hand. In de video onderaan het artikel laat een gozer duidelijk zien hoe het werkt. Door met de vinger-adem techniek aan de gang te gaan, val je natuurlijk niet binnen 3 tellen in slaap. Je moet het even een paar minuten de tijd geven, en je focussen op de techniek. Het zal niet voor iedereen werken maar het is altijd de moeite waard om het te proberen.

Andere tips

Als dit niet werkt dan zijn er gelukkig nog wel een hoop andere tips. Hier onder vind je een lijstje waar je wat aan zou kunnen hebben als je niet kunt slapen

 1. Creëer de perfecte slaapomgeving:
  • Verduister je slaapkamer en minimaliseer geluiden.
  • Zorg voor een goed kussen en dekbed.
  • Houd je slaapkamer koel en goed geventileerd.
 2. Volg een consistent slaapritueel:
  • Stel een vaste bedtijd in en houd je eraan. Probeer dat zelfs in het weekend.
  • Vermijd stimulerende activiteiten zoals tv-kijken of het gebruik van je telefoon, Vanaf zo’n 30 minuten voor het slapengaan.
 3. Ontspan voor het slapengaan:
  • Neem een warm bad of douche om je spieren te ontspannen.
 4. Beheers je levensstijl:
  • Beperk cafeïne en alcohol, vooral in de avonduren.
  • Ga regelmatig even sporten, maar niet vlak voor het slapengaan.
  • Vermijd zware maaltijden laat op de avond.
 5. Overweeg natuurlijke hulpmiddelen:
  • Kamillethee, lavendelgeur en noem het allemaal maar op.
@joeythurmanfit

5 finger breathing! #breathing #parasympathetic #breathingexercises #boxbreath #boxbreathing #calmbreathing #calmingtechnique #calmingtechniques #stressless #relaxing #relaxation #breathwork #fyp #foryoupage #mentalhealthtips #destress #calmingvideos #calmdown #recoveryexercise #recoverybreathwork

♬ BARELY BREATHING – Grant Averill

Meer van dit: