HomeWTF?!Hoeveel gaat een pakje sigaretten kosten in 2024? "Dure hobby"

Hoeveel gaat een pakje sigaretten kosten in 2024? “Dure hobby”

Roken kan een hardnekkige verslaving zijn, die enorm schadelijk is voor de gezondheid. Buiten dat het niet goed is voor je lichaam, is het ook niet goed voor je portemonnee. In de loop der jaren zijn de prijzen van Sigaretten namelijk enorm aan het stijgen. In 2024 ga je wéér een beetje meer voor een pakje sigaretten betalen.

Roken wordt steeds duurder

Roken wordt al jaren duurder en duurder. Dat komt omdat onze overheid steeds meer belasting en accijns op tabak aan het zetten is. Daarmee proberen ze te bereiken dat minder mensen gaan roken, en dat de samenleving dus gezonder gaat worden.

Het is natuurlijk waar dat het afschrikt om te beginnen met roken, maar rokers die al jaren verslaafd zijn, worden heel hard geraakt. Het is makkelijk om te zeggen dat ze er dan maar mee moeten stoppen, aangezien dat moeilijker is dan je zou denken. Daarvoor kun je dan wel gratis hulp krijgen in Nederland maar goed, makkelijk is het allemaal niet.

Pakje sigaretten in 2024

In 2024 gaat de prijs van een pakje sigaretten behoorlijk omhoog. Gelukkig voor rokers is dat nog niet het geval per 1 januari, maar zal de verhoging vanaf 1 april 2024 ingaan. Op dat moment zal de prijs van een pakje sigaretten gemiddeld met 60 cent stijgen. De prijs van een pakje shag zal zelfs met meer dan 3 euro stijgen.

Gemiddeld komen de kosten dan neer op €10,70 euro voor een pakje sigaretten, terwijl je voor een pakje shag van 50 gram op 24.14 euro mag betalen in 2024. Naar schatting zal deze verhoging de Nederlandse staat zo’n 140 miljoen euro gaan opleveren. Aan de andere kant komt dat geld natuurlijk wel uit de zakken van de rokers, wat erg pijnlijk is voor deze doelgroep.

Meer van dit: