HomeWTF?!Mannen uit Limburg maken korte metten met regenboog-bankje: "Niemand wil dit"

Mannen uit Limburg maken korte metten met regenboog-bankje: “Niemand wil dit”

“Een betere maatschappij, begint bij jezelf”. Is waar de mannen hun filmpje mee starten. Daar zit natuurlijk wat in maar hun actie doet wel een hoop stof opwaaien. Ze besloten namelijk om een bankje in het park zwart te verven, terwijl het bankje juist pas in regenboog kleuren was geschilderd.

Regenboog kleuren

De kleuren van de regenboog zijn de laatste tijd steeds meer het symbool geworden van de LGBTQ+ groepering. Dat is een groepering die ervoor staat dat je mag zijn wie je wilt, Ondanks of dat een homo, lesbie, transgender of opgewonden bouwvakker is. We zien de regenboog kleuren steeds vaker in het openbaar terug. Zo zijn er steeds meer gekleurde zebrapaden, muurtjes en dus ook bankjes te vinden.

Deze mannen uit Limburg zijn het echter kotsbeu dat een klein deel van de bevolking het hele LGBTQ+ gebeuren normaliseert. Ze vinden dat ze niet hoeven te leven zoals 1% van de bevolking leeft. Om daad bij het woord te voegen, schilderen ze dus het regenboogbankje zwart. Terwijl ze aan het schilderen zijn, geeft de man allemaal redenen waarom hij het doet.

Wisselende reacties

De beelden gingen al snel rond en dat leverde wisselende reacties op. Een meerderheid van de mensen is van mening dat je gewoon moet mogen zijn wie je bent, en keuren dit dus af.

Toch is er ook een hele grote groep mensen die deze actie toejuicht. Ze vinden dat het tegenwoordig allemaal te veel door hun strot wordt geduwd.

Gelukkig gaat niet iedereen zo ver in hun gedachtegang als deze mannen. Natuurlijk moet je kunnen zijn wie je wilt, maar het is wel belangrijk om mensen ook te respecteren als zij niet die mening hebben.

Als we elkaar nou allemaal eens lekker met rust laten, dan krijgt deze man gewoon zijn gelijk: “Een betere maatschappij, begint bij jezelf”. 

Het filmpje hieronder ging keihard rond op social media en creëerde twee kanten. De één noemde ze helden en de ander waren van mening dat ze kortzichtig zijn.

 

Meer van dit: