HomeTelevisieLLDL Deelneemster Isabelle weet zeker dat de aarde plat is en heeft...

LLDL Deelneemster Isabelle weet zeker dat de aarde plat is en heeft daar een goede reden voor

Dagelijks worden we weer verwend met de meest spraakmakende deelnemers van Lang Leve de Liefde. Als je soms denkt dat ze een deelnemer niet meer kunnen overtreffen, dan kan het selectieteam dit alsnog. Ook dit keer zijn de kijkers van het programma weer verbaast over de uitspraken van een deelnemer. 

Is de aarde rond?

Het blijft een serieuze vraag onder de wereldbevolking: “Is de wereld rond of plat?”. Hoewel wetenschappers inmiddels voldoende bewijzen hebben verzameld om zeker te kunnen stellen dat de aarde rond is, zijn er toch nog mensen die daar sterk aan twijfelen. Zo ook de dame die deze week meedoet aan LLDL, en daar heeft ze een goede reden voor.

Tijdens het schilderen proberen de twee deelnemers het gesprek tot een hoger niveau te tillen. Isabelle vraagt: “Is de aarde rond of plat?” waarop de Djavan antwoordt: “Rond!”.  De dame is niet tevreden met het antwoord en wil direct weten waarom hij denkt dat de aarde rond is. “Nou, er zijn daar gewoon bewijzen van” vertelt de man nuchter.

Isabelle heeft andere mening

Djavan kaatst de vraag terug aan de dame: “Wat denk jij, jij denkt dat ie plat is?”. Isabelle vertelt direct haar eigen theorie: “Nou, kijk, waarom hij plat zou kunnen zijn is: je kan er niet vanaf vallen, toch?”

Ze vervolgt: “Maar dat kan je wel, want er is water.”  De man schrikt een beetje van haar antwoord en vraagt bevestigend: “Dus je valt in het water?

De dame nog steeds zelfverzekerd over haar antwoord: “Je kan in het water vallen ja”. De man snapt er niks meer van en vraagt: “Maar het water hoort toch ook bij de aarde, dus dan kan je toch niet van de aarde af vallen? 

De meid staat even met haar mond vol tanden, maar toch wil ze zich niet gewonnen geven: “Waarom is het rond? Waarom is het niet vierkant?”.

Probeer maar eens een discussie te winnen van iemand die denkt dat de aarde alleen uit vaste grond bestaat, en dat het water helemaal niet meetelt. Ik zal je vast verklappen… dat gaat niet.

Meer van dit: