HomeWTF?!Aannemer levert schitterende oprit af, maar klant wil niet betalen en dat...

Aannemer levert schitterende oprit af, maar klant wil niet betalen en dat heeft gevolgen

Huiseigenaar Viola uit Australië wilde graag een nieuwe oprit en schakelde daar een aannemer voor in. De twee kwamen een bedrag overeen en de vakman ging aan de slag. Toen de klus geklaard was wilde de aannemer zijn centjes, maar de opdrachtgever weigerde te betalen. En dan heb je aan Jesse Crow de verkeerde.

Geschil om geld

Voor niets gaat de zon op. Niemand wil gratis werken en aannemer Jesse Crow heeft naar alle waarschijnlijkheid ook gewoon een gezin te onderhouden. Hij sprak met Viola af voor omgerekend 5.000 euro een fonkelnieuwe oprit te leveren en kreeg daar een aanbetaling van 2.000 euro voor.

De overige 3.000 euro zou later betaald worden. Dat gebeurde echter niet omdat Viola en Jesse ruzie met elkaar kregen. De bewoner zou niet tevreden zijn over de kwaliteit die de aannemer en zijn personeel afleverden. Ook kregen de partijen het met elkaar aan de stok over het lozen van afval. Niet veel later liep het helemaal uit de hand, want Crow wilde zijn geld uiteraard wel gewoon hebben.

Pikhouweel mee en meppen maar

Viola vertelt in een interview met 7News dat de sfeer grimmig werd toen ze klaagde over het werk dat Crowe en zijn manschappen hadden afgeleverd. Ze moest NU betalen, want anders zou het gestorte beton weer ingeslagen worden. Volgens Viola heeft ze betaald en wilde het werkvolk gewoon niet meer verder werken.

Crowe ontkent dat en toen hij zich realiseerde dat hij kon fluiten naar zijn centjes, ging hij over op andere maatregelen. Geinig hierbij is dat hij de moeite genomen heeft om alles te filmen. Te zien is hoe hij samen met een collega een pikhouweel boven zijn hoofd heft en als een dolle tekeer gaat op het beton.

‘Wilde ik eigenlijk niet doen’

Na een kwartiertje rammen was er niet veel meer van de oprit over. In de video is ook te horen hoe de filmer Viola vertelt dat ze beter had kunnen betalen. ”Nu gaat het je meer kosten, want alles moet opgegraven en weggehaald worden. En dan moet er weer opnieuw gestort worden.”

Crowe vertelt tegen 7News dat hij het sloopwerk eigenlijk uit wanhoop had verricht, want hij vond het helemaal niet leuk om zijn eigen werk kapot te maken. ”Ik ben trots op mijn werk en hou van beton. Maar ik wil wel gewoon betaald worden.”

Meer van dit: