HomeTelevisieKijkers woest op 'Help Mijn Man is Klusser' deelnemers: "Het studiegeld van...

Kijkers woest op ‘Help Mijn Man is Klusser’ deelnemers: “Het studiegeld van je dochter?!”

Wat doe je als je een sloopwoning hebt en een man die toch niet zo’n kluswonder is als hij vooraf liet denken? Juist, dan schakel je het programma ‘Help, mijn man is klusser‘ in. Het team van John Williams komt dan snel to the rescue. Het klusteam zorgt ervoor dat een deel van het huis in topconditie is, waarna de deelnemers het overige deel zelf af moeten maken. Een flinke boost dus. 

Achterstallig onderhoud

De deelnemers van deze week zijn Fred en Marijke. Ze hebben de hulp van John Williams ingeschakeld omdat het stel door de bomen het bos niet meer ziet.

Marijke vertelt: “Ik ben strontmoe”. Ze vertelt verder: “We hebben de woning gekocht in de hoop om tot rust te komen. In plaats van rust zijn we in een rampscenario terechtgekomen. Fred kreeg een openhartoperatie, twee hartinfarcten, corona en moest revalideren. Terwijl dit alles gebeurde, heb ik moeten tekenen voor dit huis, terwijl ik mezelf niet bewust was van de gebreken. Ik heb namelijk moeten tekenen terwijl Fred op de intensive care lag”. 

Ondanks dat ze door de verkoop van hun vorige huis een flink potje geld overhadden hadden, bleek dit niet genoeg voor de gebreken van de huidige woning: “Ik heb 25.000 euro moeten bij lenen van mijn zus, want wij kunnen geen hogere hypotheek meer krijgen. En ik heb het volledige spaarpotje van m’n dochter voor d’r studie moeten gebruiken.” Marijke vindt dit verschrikkelijk want voor dit spaarpotje had ze maar liefst 20 jaar gespaard.

De confrontatie met Fred

Na het gesprek komt Fred thuis. Waar de meeste mannen direct over de rooie gaan, was Fred blij met de komst van John. Hij vindt het erg verdrietig dat Marijke rondloopt met schuldgevoelens en stelt Marijke gerust: “Daar kon je niets aan doen. Je hebt het gewoon doorgezet.”

Toch kan Marijke het nog niet loslaten: “In het ziekenhuis heb ik het koopcontract door Freds strot moeten duwen om nog te tekenen. Ik word er ziek van als ik daar weer aan denk. Vijf minuten later kreeg hij een tweede hartinfarct. Dat drukt op je.” 

Uiteindelijk wordt het huis prachtig opgeknapt door John en zijn team. Op X stroomt het vol met reacties over het stel:

Meer van dit: