HomeWTF?!NASA komt met bizarre voorspellingen: Verwoestende overstromingen staan de aarde te wachten

NASA komt met bizarre voorspellingen: Verwoestende overstromingen staan de aarde te wachten

Als we alle onderzoeken en wetenschappers moeten geloven, dan heeft de aarde een houdbaarheidsdatum. Inmiddels zijn er al minimaal honderd verschillende voorspellingen gedaan over wanneer de wereld zou vergaan, maar nu komt NASA ook met een voorspelling.

De maan

De eerste voorspellingen die gedaan werd dateert al uit de jaren 66 na Christus. Een Joodse sekte heeft toen voorspelt dat binnen enkele jaren de wereld zou vergaan.

Die hadden het behoorlijk mis want bijna 2000 jaar later zitten we hier nog. Toch is niet iedereen er gerust op. De NASA, bijvoorbeeld, ziet het einde van de wereld steeds dichterbij komen. Zij zijn ervan overtuigd dat de maan een cruciale rol gaat spelen in het einde van de wereld.

Overstromingen

De NASA denkt dat de klimaatverandering in combinatie met maan oscillaties voor veel problemen kan zorgen op aarde. Deze combinatie kan namelijk zorgen voor ongekende overstromingen. Op dit moment hebben we op aarde al last van een stijgende zeespiegel, maar als daar ook nog een schommeling van de maanbaan bij komt, hebben we volgens de NASA een behoorlijk probleem.

Schommelen

Waarom is de schommeling van de maanbaan dan zo gevaarlijk? Dat heeft allemaal te maken de zwaartekracht van de maan, de rotatie van de aarde en de vloeibaarheid van onze oceanen.

Tijdens de 18,6-jarige cyclus van de maanbaan worden deze factoren allemaal door elkaar versterkt. Hierdoor worden we in de eerste periode geconfronteerd met hogere hoogwatertijden en lagere laagwatertijden. Al een beetje zin in?

Tijdens de tweede periode van de maanbaan, wordt ditzelfde effect weer omgekeerd. Hierdoor hebben we in de tweede periode minder last van de nadelige effecten.

Ondanks dat we er minder last van hebben zorgt dit wel weer voor een verhoogde druk, wat zorgt voor hogere zeespiegels. Hierdoor zijn de kansen op een overstroming ineens een stuk groter.

Schuilkelder

Moeten we nu allemaal een schuilkelder gaan bouwen en gaan hamsteren op wc-papier? Zeker niet. Ondanks dat de NASA bezorgd is voor een eventuele ramp, kan dit nog honderden jaren duren. Bovendien is dit al minimaal de 20ste oproep van wetenschappers over het einde van de wereld sinds het jaar 2000.

Meer van dit: