HomeWTF?!Kijk goed uit wanneer je een briefje van €50,- onder je ruitenwisser...

Kijk goed uit wanneer je een briefje van €50,- onder je ruitenwisser ziet zitten

Tegenwoordig zijn oplichters steeds creatiever. Nu Whatsapp oplichting ook steeds meer bekendheid krijgt, moeten oplichters weer andere manieren zoeken om mensen geld afhandig te maken. De politie waarschuwt nu voor een nieuwe creatieve oplichtingstechniek. Deze truc is helemaal in opkomst en heeft alles te maken met een briefje van 50 euro. 

50 euro onder de ruitenwisser

De meeste mensen denken als ze 50 euro onder hun ruitenwisser zien steken dat het hun geluksdag is, maar niets is minder waar. Op het moment dat je 50 euro ziet onder je ruitenwisser, moet je juist maken dat je wegkomt.

De politie legt uit waarom je zeker niet uit moet stappen om het geldbriefje te pakken. Criminelen stoppen namelijk expres het geldbriefje onder je ruitenwisser, zodat jij uit de auto stapt. Op het moment dat je uit de auto stapt, hopen ze dat je de sleutel nog steeds in het contact hebt zitten. Terwijl je het briefje pakt zullen ze je overmeesteren, waarna ze de auto stelen met de sleutels er nog in.

Oplichterstruc steeds populairder

In het begin werd de oplichtingstruc alleen gebruikt in verschillende delen van Frankrijk. Inmiddels wordt deze truc door heel Frankrijk gebruikt, en zien we hem zelfs al uitbreiden naar andere landen.

Bij deze truc zijn vooral jongere en oudere bestuurders de sjaak. De diefstallen worden gepleegd door groepen professionele criminelen.

Ze scannen vooraf het gebied en de bestuurders. Op het moment dat ze gespot worden vluchten ze weg, waardoor ze bijna niet te traceren zijn door de politie.

Steeds meer auto’s worden gestolen

De laatste jaren worden er steeds meer auto’s gestolen. In 2023 werden er maar liefst 70.000 auto’s gestolen. In het jaar 2012 waren dit er nog 60.000. Ga je dus veel met de auto? Laat je dan zeker niet verleiden door 50 euro onder je ruitenwissers.

Ga je dit jaar op vakantie naar Frankrijk? Dan moet je goed opletten dat je niet in de nieuwe oplichtingstruc trapt. Die 50 euro is ineens heel weinig als je jouw auto ziet verdwijnen.

Meer van dit: