HomeWTF?!Jochie pest een jongen met een tulband maar krijgt daar al heel...

Jochie pest een jongen met een tulband maar krijgt daar al heel gauw spijt van

Er gaan beelden in de rondte waarop te zien is hoe een pestkop een gozer met een tulband bedreigt. Hij zou hem verteld hebben dat hij de tulband af moet doen. Als de gozer weigert, denkt de pestkop hem een lesje te leren. Dat liep anders af.

Tulband

De tulband, ook bekend als ‘pagri’ of ‘safa’, is een traditioneel hoofddeksel in India en Pakistan, gedragen door mannen. Het is een symbool van eer en trots en uiting van culturele/religieuze identiteit. Hoog gewaardeerd in deze culturen en belangrijk onderdeel van traditie en erfgoed.

Eigenlijk is het nog steeds een beetje een ding om in het Westen een tulband te dragen. Er zijn mensen die vinden dat mensen het niet moeten doen omdat ze het raar vinden. Soms worden mensen die een tulband dragen bedreigd door pestkoppen die willen dat ze hun tulband afdoen.

Pak slaag

Als de pestkop besluit om een hem er dan maar vanaf te meppen, krijgt hij daar al gauw spijt van. Hij haalt uit maar de jongen met de tulband verdedigt zichzelf met een prettige pets op de kaak. Dat beƫindigd eigenlijk gelijk de dreiging en vervolgens laat de jongen nog even zien dat je niet met hem moet sollen. Fijn portie karma!

 

Meer van dit: