HomeGekkiesGreta Thunberg wordt tot 2 keer toe van de A12 gesodemieterd door...

Greta Thunberg wordt tot 2 keer toe van de A12 gesodemieterd door de politie

Greta Thunberg is een 21-jarige dame die de hele wereld rond reist om zich uit te laten over de klimaatverandering. Ze wil vooral niet dat mensen nog benzine gebruiken, maar stapt daarna vrolijk in een vliegtuig om naar de volgende protestactie ter wereld te versterken. Steeds meer mensen vinden de acties van Greta daarom hypocriet. Inmiddels staat ze dan ook bekend als klimaatgekkie

Greta Thunberg is vervuilend

Onlangs kwam Greta Thunberg weer in het nieuws. Ze ging de wereld over met een zeilboot. Dit kwam al snel onder vuur te liggen want een vliegreis zou minder vervuilend geweest zijn dan haar boottochtje. Toch wordt Greta niet warm of koud van alle kritiek. Het maakt niet uit in welk werelddeel er een protest is, Greta is er zoals altijd weer bij.

Ook dit weekend was Greta Thunberg weer van de partij tijdens een klimaatactie in ons kikkerlandje. Extinction Rebellion (XR) had namelijk besloten om de A12 in Den Haag te blokkeren. De politie was er retesnel bij, waardoor de klimaatactie niet verliep hoe ze zelf gehoopt hadden.

Politie arresteert Greta Thunberg

Het plan van de klimaatgekkies was om samen de snelweg op te wandelen en direct te blokkeren. De politie had dit al gelezen op de socials, waardoor ze dit al snel konden voorkomen. Toch nam XR hier geen genoegen mee. Ze besloten daarom verspreid door Den Haag, andere wegen te blokkeren.

Greetje deed hier gretig aan mee. De politie was inmiddels helemaal klaar met haar, waardoor ze direct aangehouden werd. Toen ze weer op vrije voeten kwam, besloot ze verder te gaan met het blokkeren van de Haagse wegen. De politie kreeg hier opnieuw lucht van en besloot haar opnieuw aan te houden.

Andere klimaatgekkies hebben een video gemaakt van het moment dat Greta werd afgevoerd in een politiewagen. Nu maar hopen dat ze er iets van leert. In de beelden hieronder is een beetje te zien hoe het er in Den Haag aan toe ging:

Meer van dit: