HomeTelevisieRene van der Gijp boos dat snelwegplakkers te gast zijn bij VI:...

Rene van der Gijp boos dat snelwegplakkers te gast zijn bij VI: “Deze types passen niet bij ons”

We kennen René van der Gijp allemaal als een man die zegt wat hij denkt. Dit was gisteren ook niet anders, maar helaas waren de kijkers er deze keer wat minder over te spreken. Het onderwerp in het programma veranderde namelijk naar een onderwerp over het klimaat. Al snel merkte de kijkers dat van der Gijp hier zeker niet van gediend was. 

Geen zin in klimaatactivisten

Aan de bar van de show zaten twee gasten: Hannah Prins en Sieger Sloot. Tijdens de show draaide het onderwerp om naar het klimaat, waardoor de twee gasten meegezogen werden in de discussie aan tafel.

René was hier totaal niet van onder de indruk en riep al snel: “Mensen die denken dat ze het uitgevonden hebben, daar heb ik een hekel aan”. René was namelijk duidelijk niet tevreden met de plotselinge verandering van het gesprek. Hij tierde verder: “Volgens mij passen dit soort typetjes ook helemaal niet bij ons programma!?”. 

Johan Derksen probeert de situatie nog een beetje te redden met de woorden: “Ik heb ook niets met die mensen, maar hun idealen zijn oké en die zijn ook goed voor jou”. Toch kon Johan Derksen daarmee het ongenoegen van René van der Gijp niet sussen.

“Wat moeten wij daar nu mee?”

René van der Gijp gaat al snel verder met zijn tirade: “We hebben een hartstikke leuk programma en dan zetten we er twee van die, ja weet ik veel wat, aan de bar neer”.

Hannah Prins en Sieger Sloot zitten vanzelfsprekend een beetje ongemakkelijk mee te luisteren en voor zich uit te kijken. Ze zijn namelijk zelf uitgenodigd door de show en worden nu volledig uitgekotst door René tijdens de live-uitzending.

Uiteindelijk zorgt Wilfred ervoor dat de twee gasten toch hun discussiepunten over het klimaat kunnen bespreken.

René zit het gehele gesprek chagrijnig voor zich uit te kijken, waarna hij op het eind toch graag even een sneer geeft aan de activisten op de snelweg: Laat ze lekker zitten, ze krijgen vanzelf honger”. 

Meer van dit: