HomeWTF?!Gozer op snelle fatbike kent de regels niet, negeert stopbord en komt...

Gozer op snelle fatbike kent de regels niet, negeert stopbord en komt er dan achter

Fatbikes zijn de nieuwste ergernis in het verkeer. Waar voorheen voornamelijk wielrenners onder vuur lagen, zijn het nu ook de fatbike bestuurders. Niet zo gek natuurlijk, want een groot deel van de jongeren op deze fatbikes negeren veelvuldig de verkeersregels.

Dit is niet alleen enorm frustrerend, maar het kan ook zorgen voor zeer gevaarlijke situaties. Het gaat dan ook geregeld mis en het is wachten op een nieuwe wet voor deze snelle batterijen op 2 wielen.

Fatbiker negeert stopbord

Een fatbiker is met zijn vriendinnetje onderweg. De vriendin zit nietsvermoedend achterop, waarna het helemaal misgaat. De jongen denkt namelijk dat het verkeer zich helemaal aanpast aan hem, maar niets blijkt minder waar. Als hij een stopbord negeert, dan gaat het al snel helemaal mis. De jongen ziet hierdoor de auto van rechts niet aankomen, waarna hij flink geschept wordt.

De auto van rechts heeft niet meer voldoende tijd om af te remmen, waardoor hij vol op de fatbiker en zijn vriendin klapt.

Ze gaan beide vol onderuit, waarna de meid nog eerder opstaat dan de jongen. De jongen blijft liggen en kijkt ook niet even of alles goed gaat met zijn meid.

Fatbikes in het verkeer

Dat het geregeld misgaat met fatbikes is eigenlijk helemaal niet zo gek. De fietsen zijn namelijk bloedsnel en je hebt helemaal geen rijbewijs nodig om er op te rijden.

Tegenwoordig lijkt het zelfs alsof elke scholier een fatbike heeft. Ondanks dat iedereen in groep 8 zijn fietsexamen haalt, lijkt het er niet op dat iedereen er mee om kan gaan.

Meer van dit: