HomeGekkiesKen jij Kees Fiets al? De meneer die verliefd is op zijn...

Ken jij Kees Fiets al? De meneer die verliefd is op zijn fietsen

De Nederlandse mediageschiedenis is rijk aan bijzondere figuren. Man Bijt Hond is zo’n beetje de grootvader van al die figuren. Jarenlang wisten ze de meest bijzondere mensen voor de camera te krijgen. Kees Fiets aka Fietsmeneer is één van die figuren.

Verliefd op voorwerpen

Het komt voor dat mensen zich aangetrokken voelen tot voorwerpen. Met name voorwerpen die mechanisch zijn zoals bijvoorbeeld een auto of een schip, zijn aantrekkelijk voor deze mensen. Zo valt ook Kees Fiets onder een groep mensen die ze Mechanofielen noemen.

Kees Fiets ziet de fiets niet als een voorwerp. Hij benaderd zijn fietsen dan ook als persoonlijkheden met een eigen gevoel. Hij neemt ook regelmatig zijn fietsen mee naar bed. Met zijn deelname aan het programma hoopte Kees Fiets dan ook dat mensen meer begrip gingen tonen voor zijn liefde voor fietsen.

De fragmenten zijn inmiddels 10 jaar oud maar nog altijd duiken ze regelmatig op social media op. Uit een stuk van de Ede Stad zien we dat Kees Fiets zich tegenwoordig nergens meer voor schaamt. Hij schijnt zelfs de telefoon op te nemen met zijn bijnaam. Als je benieuwd bent hoe het nu met hem gaat dan kun je dat stuk hier lezen. Voor de mensen die de fietsmeneer Kees Fiets niet kennen, heb ik hier onder de beide afleveringen van Man Bijt Hond toegevoegd. Ga er dus maar even goed voor zitten!

Meer van dit: