HomeWTF?!Nieuw onderzoek: Energy drink zorgt voor haarverlies bij mannen

Nieuw onderzoek: Energy drink zorgt voor haarverlies bij mannen

Slecht nieuws voor de mannelijke liefhebbers van energy drink zoals Redbull. Het schijnt namelijk voor haarverlies te kunnen zorgen wanneer je er te veel van drinkt. Onderzoek toonde namelijk de relatie aan tussen haarverlies en het drinken van energy drink.

Haarverlies

Haarverlies is een groot taboe bij mannen. Veel (jonge) mannen struggelen met hun haarlijn. Regelmatig zie je mensen richting de klinieken trekken om hun haarlijn te fixen. Haarverlies voorkomen is dan ook een belangrijk punt om te onderzoeken.

Hoewel het in de meeste gevallen genetisch bepaald is of jij wel of geen haarverlies krijgt, spelen ook andere factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan het fulltime dragen van een pet, je leeftijd of de stress die je dagelijks hebt. Chinese onderzoekers keken naar nog meer oorzaken van haarverlies en kwamen daar al gauw uit bij energy drankjes.

Energy drink

De experts van de Tsjinghua Universiteit in Beijing lieten een groep van 1.000 mannen gedurende vier weken tussen de 1 en 3 liter energy drink per week drinken. Aan het eind van de vier maanden lange studie bleek dat de mannen die meer dan 1 blikje energy drink per dag dronken, maar liefst 42% meer kans hebben op haarverlies.

Bij mannen die toegaven dat ze effectief haren verloren, ging het om 12 blikjes energy per week. Drink jij dus veel energy drink en heb je last van haaruitval? Dan zou ik maar gauw stoppen met het drinken ervan. Misschien is het niet de oplossing maar het zal allicht helpen!

Monster Punch can

Bron: Leefspiritueel
Beeld: Unsplash

Meer van dit: