HomeWTF?!Dit is wanneer het leven op aarde zal eindigen volgens de wetenschap

Dit is wanneer het leven op aarde zal eindigen volgens de wetenschap

Het leven op aarde is voor mensen maar van korte duur. Als je 100 jaar op deze aarde mag rondlopen dan klinkt dat lang, maar is het natuurlijk maar een schrijntje van de tijd dat de aarde doorleeft. Wetenschappers hebben nu onderzocht wanneer het leven op aarde in zijn totaliteit zal eindigen.

Mogelijke oorzaken

Het einde van het leven op aarde kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Zo kan het zijn dat we het zelf verkloten door ons klimaat en atmosfeer te verzieken. Hoewel de mensheid het klimaat van de aarde flink naar de knoppen aan het helpen is, zal het niet gauw de reden zijn dat al het leven stopt.

Het kan ook zo zijn dat een botsing met een komeet het einde van het leven op aarde betekent. De kans dat dat gebeurt is zeker aanwezig, maar niet per se de eerste reden dat het mis kan gaan. Wat aannemelijker is, is dat de zon de ondergang van het leven op aarde gaat veroorzaken. De zon kan namelijk doven en dan is het gauw gedaan hier.

Brandende bol

De zon is op dit moment zo’n 4 en een half miljard jaar oud. Althans… dat is wat er ongeveer geschat wordt. Als wetenschappers verder kijken, denken ze dat de zon nog maar zo’n 10 miljard jaar kan branden totdat hij dooft. In de tussentijd verwachten wetenschappers echter wel dat de zon al zal krimpen.

Toch is het zeer waarschijnlijk zo dat de zon ons al vernietigt voordat hij krimpt. De zon wordt namelijk elke 1 miljard jaar 10 procent feller. Dat gaat voor zorgen dat het hier op aarde te warm gaat worden. Het water zal verdampen en het oppervlak zal te heet worden om water binnen te houden.

Je hoeft dus niet in paniek te zijn. Als we het zelf niet compleet verkloten met nucleaire onzin dan moet het helemaal ‘goed’ gaan komen in jouw mensenleven. Hoop er ook maar niet op dat je ouder dan 100 gaat worden want volgens de wetenschap is er ook een maximale leeftijd die mensen kunnen bereiken. Probeer in de tussentijd gewoon lekker van je leven te genieten en dan komt het waarschijnlijk allemaal goed.

Meer van dit: