HomeWTF?!Dit is waarom jij een scheetje nooit in zou moeten houden

Dit is waarom jij een scheetje nooit in zou moeten houden

Dit is waarom jij een scheetje nooit in zou moeten houden, in wat voor situatie dan ook. Hoewel het niet direct schadelijk is, is het wel verstandig om naar je lichaam te luisteren. Er zit namelijk wel degelijk een reden aan om het scheetje maar gewoon te laten waaien.

Scheetjes inhouden

Een scheetje is niet meer dan een beetje gas wat uit je lichaam moet. Dit gas komt in je lichaam doordat je bijvoorbeeld lucht inslikt tijdens het eten. Ook kan het geproduceerd worden tijdens het verteringsproces in je darmen. Een scheet bestaat voornamelijk uit stikstof, zuurstof, kooldioxide, waterstof en methaan.

Een scheetje kan behoorlijk stinken dus kiezen mensen er vaak voor om hem niet te laten als ze in gezelschap zijn. Die vieze geur komt bijvoorbeeld door zwavelhoudende gassen in eten en wordt dus vooral bepaald door je dieet. Scheetjes kunnen best gênant zijn dus inhouden is een goede optie. Toch kun je hem beter maar laten wapperen.

Scheetjes laten waaien

Een scheetje komt niet voor niets opzetten. Je lichaam wil van dat gas af want er is geen plek meer voor. Kies jij er voor om het scheetje in te houden dan moet het dus terug je lichaam in. Het inhouden van scheetjes kan behoorlijk wat pijnlijke klachten geven, zoals rommelingen in de buik, een opgeblazen gevoel en darmkrampen. Dan kan zo’n nat pruttelscheetje flink wat opluchting geven.

Een bekende influencer belandde zelfs in een rolstoel door het inhouden van haar scheetjes. Kies je er toch voor om altijd je scheetjes in te houden? Dan heb ik slecht nieuws voor je. Het gas moet hoe dan ook naar buiten dus als jij je bips niet gebruikt, dan zal het via je mond naar buiten komen. Lekker 😉

Meer van dit