HomeWTF?!Dit is de reden dat er soms een enkele schoen op de...

Dit is de reden dat er soms een enkele schoen op de snelweg ligt

Op de snelweg kom je de gekste dingen tegen. Van een verloren koe uit een veewagen tot aan demonstranten. Een ander veelvoorkomend voorwerp op de snelweg zijn losse schoenen. Hoe komen deze losse schoenen op de snelweg terecht? Zit er een duister verhaal achter of is er een simpele uitleg?

Eenzame schoen op snelweg

Waarschijnlijk heb je het zelf ook al eens gezien. Een eenzame schoen, midden op de weg. Het ziet er altijd een beetje duister uit.

Is er een ongeluk gebeurd en zijn ze de schoen vergeten op te ruimen? Vaak kun je op deze vragen geen antwoord krijgen. Toch hebben wij nu het antwoord op de eenzame schoenen op de snelweg. Dennis Janus van de Landelijke Eenheid van de politie weet namelijk waarom er eenzame schoenen op de snelweg te vinden zijn. Dit heeft alles te maken met de schoenen van vrachtwagenchauffeurs.

Geen schoenen in cabine

Bij een vrachtwagenchauffeur is de cabine hun woning. Hierdoor houden ze hun cabine graag schoon en netjes. Vieze schoenen zijn hierom een doorn in het oog van de truckers.

De meeste vrachtwagenchauffeurs trekken daarom hun vieze schoenen uit en zetten deze op het treeplankje van hun vrachtwagen. Het komt hierbij voor dat de vrachtwagenchauffeurs vergeten om de schoenen van het treeplankje te halen. De meeste gevonden schoenen zijn daarom ook werkschoenen.

Doordat de schoenen van het treeplankje trillen, gaat het vaak om een enkele schoen en niet om een paar schoenen.

Schoenen in een boom

Op de vraag waarom we ook weleens schoenen in een boom zien hangen kan agent Dennis Janus geen antwoord geven. In andere landen doen ze dit weleens om te laten zien dat je hier magische middelen kan kopen.

Nu het mysterie van de losse schoenen is opgelost, is het een stuk minder spectaculair om een schoen te zien liggen op de snelweg.

Meer van dit: