HomeActueelDit is de bizar hoge bierprijs die je deze zomer gaat moeten...

Dit is de bizar hoge bierprijs die je deze zomer gaat moeten betalen op het terras

“Het leven wordt steeds duurder”. Deze term heb je de laatste twee jaar veelvuldig voorbij horen komen. Helemaal niet gek, want in de supermarkt zijn de prijzen van bepaalde producten zelfs verdubbeld.

Maar wat ga je komende zomer aftikken voor een biertje op het terras? Ook daar wordt je steeds misselijker van de prijs van van de kater.

De prijs van een biertje

Een biertje in de supermarkt is een stuk minder prijziger dan op een terras. Toch ziet een pilsje op het terras er een stuk anders uit dan wanneer je een blik opentrekt op de stoep. Bovendien zit je op een terras vaak gezelliger en kun je fijn ‘mensen kijken’. Als je deze zomer op een terrasje gaat zitten, dan betaal je gemiddeld €3,65 euro voor een simpel pilsje.

Deze prijs is gebaseerd op een standaard glas bier in Nederland. Wanneer je in het centrum van een stad op een terras plaatsneemt, dan zal je prijs oplopen tot ongeveer 4 euro voor een standaard glas.

Andere drankprijzen

Een kopje koffie op het terras kost ongeveer 3,30 euro en een glas huiswijn gemiddeld 4,96 euro.

Bestel je liever een colaatje of een ander soort frisdrank? Dan betaal je gemiddeld. 3,16 euro. Ook hierbij kunnen de prijzen flink omhoog schieten als je kiest voor een plekje in het centrum.

Voor een mixdrankje betaal je in het centrum gemiddeld 9,60 euro. Het kan daarom lonen om een terrasje te kiezen die buiten het centrum gevestigd zit. Natuurlijk kun je daar minder ‘mensen kijken’, maar je kunt wel meer drinken bestellen voor je budget.

Meer van dit: