HomeGekkiesDame ruikt 120 keer per dag aan benzine: "Het smaakt vies maar...

Dame ruikt 120 keer per dag aan benzine: “Het smaakt vies maar ruikt lekker”

Je weet inmiddels wel dat sommige mensen een vreemde verslaving hebben, maar blijkbaar spannen mensen met de naam Teresa de kroon. Eerder schreven we al over een Teresa die 100 stenen per dag at. Deze Teresa (44) is verslaafd aan de geur van benzine.

Benzinegeur

Het is niet gezond om aan benzine te ruiken. Benzine bevat giftige chemicaliën zoals benzeen, tolueen en xyleen. Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer je het inademt. Het inademen van deze chemicaliën kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid en in ernstige gevallen zelfs bewusteloosheid.

Wanneer je op langere termijn aan benzine ruikt, kun je er zelfs hersenletsel van krijgen. Dat is inmiddels gebeurd bij de Amerikaanse Teresa, die nu 30 jaar verslaafd is aan de geur van benzine. Doordat ze het zo lang doet, heeft ze steeds meer last van geheugenverlies. Daarnaast zijn haar longen én haar zenuwstelsel zeer waarschijnlijk aangetast. Haar dochter, die 1 op 1 op haar lijkt, maakt zich er ernstig zorgen om.

Reacties

Teresa verscheen in het programma My Strange Addiction van TLC UK. Haar aflevering werd alleen al op Youtube 3.3 miljoen keer bekeken. Je kunt je wel voorstellen dat er ook erg veel reacties op waren. Sommige mensen vinden het niet per se een rare verslaving en kunnen wel begrijpen wat er zo lekker aan is.

In het programma is te zien hoe ze door een dokter op het hart gedrukt wordt dat ze er echt mee moet stoppen. Toch lijkt Teresa niet erg onder de indruk en zeker wanneer de dokter zegt dat de schade nog mee lijkt te vallen, zie je haar vrolijker worden. Die kan nog wel effe 30 jaar door met het ruiken van haar favoriete goedje.

Meer van dit: