HomeWTF?!Er staat nu een compleet dorp te koop op Funda voor maar...

Er staat nu een compleet dorp te koop op Funda voor maar €1.550.000,-

Zou je ook het liefste al je vrienden als buren hebben? Kunnen binnenwippen als je zin hebt in een babbeltje of een drankje of kruipend naar huis kunnen na een feestje. Met de in brand staande huizenmarkt is het helaas een droom die nauwelijks te verwezenlijken is. Toch staat er nu op Funda een opmerkelijk kavel, waardoor deze droom alsnog werkelijkheid zou kunnen worden. 

Je eigen dorp kopen

Op Funda kun je nu een heel dorp kopen voor ‘maar’ € 1.550.000, -. Het leukste is dat je ervoor niet eens hoeft te emigreren naar het buitenland! Normaal zie je dit type aanbod alleen maar in andere landen.

Het terrein dat te koop staat, heet Aldfaers Erf. Het kavel is onderdeel van het dorpje Allingawier. Dit karakteristieke dorp bestaat volgens bronnen al vanaf het jaar 1270 en heeft dus een behoorlijke historische waarde in Nederland. De historie van het dorp is heel erg indrukwekkend te noemen.

Het dorp ligt gevestigd tussen poelen, plassen en meren, waardoor de bevolking hier voornamelijk leefde van de visvangst. Dit was ook direct de reden dat er een kanaal werd gegraven, waar de scheepvaart doorheen kon varen richting het IJsselmeer. Dit kanaal is nog steeds intact en is een echte toevoeging aan het prachtige landschap. Zo heb je ruimte zat om er een bootje weg te leggen om samen met al je vrienden richting het grote water de dobberen.

Afbeelding: Funda – Duinstra Melis Makelaars

De omgeving van het terrein

Je kunt je vast wel voorstellen dat je op je eigen terrein geen supermarkt hebt. Wil je dus ’s avonds met je vrienden toch een biertje drinken, maar heb je niks in huis, dan moet je tien minuten rijden naar de eerstvolgende supermarkt.

Een kroeg is er ook niet, maar wel een kerkje waar je al je zondes kan overzien van de vorige avond. Daarnaast is er ook gewoon de mogelijkheid om een eigen kroeg in je dorp te bouwen!

Is het een keertje lekker weer in Nederland? Dan ben je ook zo aan het strand van Makkum. Daarnaast woon je maar 10 minuten van de afsluitdijk, waardoor je ook snel in de bruisende steden bent voor een leuk stapavondje met andere mensen dan je eigen vrienden.

Al met al ideaal dus als je met je vrienden samen in een dorp wil wonen. Wel moet je ruim 1.5 miljoen euro op tafel zien te krijgen. Daarnaast zullen er nog wel wat haken en ogen aanzitten wat betreft het bestemmingsplan maar hey, nooit geschoten is altijd mis.

Kijkje in het dorp

Hieronder hebben we wat afbeeldingen én een video weggezet zodat jij een idee krijgt hoe het dorp eruit ziet. Het dorp wordt aangeboden door Duinstra Melis Makelaars en die hebben dat heel leuk aangepakt.

Afbeelding: Funda – Duinstra Melis Makelaars
Afbeelding: Funda – Duinstra Melis Makelaars
Afbeelding: Funda – Duinstra Melis Makelaars
Afbeelding: Funda – Duinstra Melis Makelaars
Afbeelding: Funda – Duinstra Melis Makelaars

Als je meer van dit dorp wil zien dan verwijs ik je naar het aanbod op Funda. Daar staan 85 foto’s zodat je de sfeer in het dorpje goed kunt proeven.

Meer van dit: