HomeWTF?!Brekend onderzoek: Staren naar borsten doet iets bijzonders met leeftijd van mannen

Brekend onderzoek: Staren naar borsten doet iets bijzonders met leeftijd van mannen

Sinds jaar en dag doen wetenschappers onderzoek naar het verlengen van de levensduur. In de loop der jaren heeft dat een hele hoop bijzondere uitkomsten voortgebracht maar niet zo bijzonder als deze recente studie uit Duitsland. Zij kwamen achter een wel heel bijzonder gegeven.

Levens verlengen

Eeuwenlang zijn we al op zoek naar de geheime bron van een lang leven. Van oude elixers tot moderne fitnessrages. Middeleeuwse alchemisten mengden brouwsels, terwijl tegenwoordig superfoods en ijsbaden de hype zijn. Vroeger zijn er zelfs hele oorlogen gevoerd om als eerst een levensverlengende formule te vinden.

Telkens wanneer een nieuw idee opdook, werden we nieuwsgierig. Van het drinken uit de fontein der jeugd tot het knuffelen van bomen voor een boost. We streven nog steeds naar dat ene extra kaarsje op de verjaardagstaart. Maar wist je dat het antwoord tot het verlengen van het leven al die tijd al voor het grijpen lag?

Onderzoek

Een Duitse wetenschapper kwam met een mogelijk middeltje om het leven te verlegen. Dat geldt trouwens wel alleen voor mannen. In een vijfjarige studie werden vijfhonderd mannen onderzocht. De helft werd verteld om dagelijks minstens tien minuten naar borsten te kijken, terwijl de andere helft die instructie juist niet kreeg.

De conclusie van dit onderzoek wees uit dat mannen die regelmatig naar borsten keken, behoorlijk lagere percentages hart gerelateerde problemen vertoonden. Daarnaast hadden zij een langzamere hartslag in rust en een lagere bloeddruk. Deze fysiologische voordelen dragen bij aan het bevorderen van een lang en gezond leven voor mannen. Om die reden kan er geconcludeerd worden dat mannen langer zullen leven door elke dag even naar de borsten van een vrouw te staren. Wil je nog wat langer leven? Dan is dit artikel misschien wel wat voor je.

Meer van dit: