HomeWTF?!Gen-Z'ers eisen dat 'duim omhoog emoji' verdwijnt omdat ze deze te agressief...

Gen-Z’ers eisen dat ‘duim omhoog emoji’ verdwijnt omdat ze deze te agressief vinden

Wanneer we het hebben over generatie Z, dan hebben we het over de generatie die geboren is tussen 1997 en 2012. Dat deze generatie anders is opgegroeid dan de generatie millennials, dat is inmiddels wel duidelijk. Ook al is het leeftijdsverschil soms maar een paar jaar, de verschillen tussen deze generaties kan enorm zijn.

Gen Z wil geen duim emoji’s meer gebruiken

Een groot gedeelte van de Gen Z generatie heeft besloten dat ze geen ‘duimpje omhoog’ emoji meer willen gebruiken.

Deze emoji zou volgens deze generatie namelijk negatieve ondertonen hebben. Nu zou je denken, welke onderzoeker heeft hier weer onderzoek naar gedaan? Maar gelukkig hebben de meeste onderzoekers nog steeds wel wat beters te doen. Hoewel er geen volwaardig onderzoek naar gedaan is, is er wel een grote groep op Reddit die de duim dus als negatief ervaart.

Duimpje is geen like

De Millennials vinden het duimpje omhoog gewoon een ‘dikke vette like’ terwijl de gen Z gebruikers vinden dat de duim omhoog een hele slechte vibe geeft.

Ze voelen zich aangevallen als iemand het duimpje gebruikt. Ze vinden het agressief en confronterend.

Zeker wanneer het duimpje gebruikt wordt door een leidinggevende of een andere hogere binnen de werksferen, dan komt de emoji nog een stuk harder aan. In deze situatie staat volgens de gen Z gebruikers het duimpje als een manier van onderdrukking.

Gaan we nu allemaal stoppen met het gebruiken van het duimpje omhoog? Waarschijnlijk niet! 👍

Meer van dit: