HomeSport17-jarig toptalent staat bekend als nieuwe Messi maar blijkt heel veel ouder...

17-jarig toptalent staat bekend als nieuwe Messi maar blijkt heel veel ouder te zijn

Hoe ouder je wordt, hoe leuker het is als mensen je jong inschatten. Als puber was dit natuurlijk verschrikkelijk, maar eenmaal in de twintig is het ook wel een echte egoboost. Als je dan al een jonger uiterlijk hebt, dan kun je misschien ook dromen verwezenlijken waar je eigenlijk al te oud voor bent. Niet erg slim, zo is wel gebleken bij de Kameroense Wilfried Nathan Doualla. 

Profvoetballer liegt over leeftijd

Wilfried Nathan Doualla had een droom. Sinds kind was hij namelijk een echt natuurtalent als voetballer. Toch kwam hij niet in de gelegenheid om zich te ontwikkelen en onderscheiden als profvoetballer.

Toen hij eenmaal bijna de dertig aantikte, werden zijn talenten eindelijk ontdekt. Toch was hij toen inmiddels veel te oud om te starten met een carrière als profvoetballer. Zijn droom leek in duigen te vallen maar Doualla besloot om deze droom niet aan zich voorbij laten gaan.

Hij kreeg vaak te horen dat hij een jong uiterlijk had en besloot daarom om zichzelf uit te geven als een 17-jarige jongen. In werkelijkheid is hij 31, maar niemand had iets door. Iedereen was zo onder de indruk van hem dat hij zelfs tot twee maanden geleden bekend stond als het grootste voetbaltalent van Kameroen. Hij deed het zelfs zo goed dat hij als middenvelder mee mocht doen aan de Afrika Cup in de nationale selectie van Kameroen.

Geschorst door FECAFOOT

Het kwam allemaal aan het licht door een Franse journalist van de krant Le Monde. Deze sportjournalist was namelijk jaren geleden in Kameroen.

Tijdens zijn verblijf raakte hij aan de praat met een jongen die vertelde over zijn voetbaldroom. Hij vertelde dat hij Alexandre Bardelli heette en liet zichzelf fotograferen.

Jaren later zag de journalist de foto opnieuw en merkte hij op dat Alexandre Bardelli en Wilfried Nathan Doualla dezelfde persoon zijn. Hij plaatste hierover een tweet, waarna het als een lopend vuurtje door Kameroen ging.

Niet alleen Wilfried Nathan Doualla deed zich jaren jonger voor. Samen met hem waren er maar liefst 61 andere Kameroense voetballers die hebben gelogen over hun leeftijd. Ze konden dit doen door neppe identiteitsbewijzen te laten maken voor zichzelf.

Niet alleen de spelers riskeren nu een straf, maar ook de Kameroense bond riskeert een straf voor de fraude. De speler is dan ook door de bond geschorst voor al het voetbal.

Meer van dit: