HomeWTF?!Zwerver vindt portemonnee met 2000 euro, brengt deze naar politie en krijgt...

Zwerver vindt portemonnee met 2000 euro, brengt deze naar politie en krijgt cadeaubon van paar tientjes

Stel je voor dat je een portemonnee vindt op straat, met een inhoud van 2000 euro cash. In dat geval moet je natuurlijk even twee keer nadenken wat je ermee moet doen, maar de meeste mensen komen tot de conclusie om het gewoon te houden.

Een dakloze man kwam onlangs voor deze keuze te staan. Toch had hij al snel de keuze gemaakt, en deed hetgeen wat niemand van een dakloze zou verwachten.

Netjes terugbrengen

De dakloze man was lege flesjes een blikjes aan het verzamelen, toen hij opeens op de dik gevulde portemonnee stuitte. Doordat er geen pasjes of andere persoonlijke gegevens in zaten, kon de dakloze man niet zelf op zoek naar de eigenaar. Toch hoefde de man niet lang na te denken en besloot om de portemonnee in te leveren bij de politie.

“Altijd als je iets vindt, breng het gewoon terug, ongeacht je situatie”, zegt hij in de video. “Misschien heeft de eigenaar van de portemonnee werk voor me, je weet maar nooit wat voor mogelijkheden hieruit komen.”

Een zilveren duim

Aan de kant van de politie kwamen er weinig mogelijkheden uit. “Omdat wij vinden dat eerlijkheid beloond moet worden, kreeg hij van ons een ‘zilveren duim’, die wij maar af en toe geven aan burgers en een cadeaubon van 50 euro”

Een cadeaubon van 50 euro kunnen we ergens nog begrijpen, maar een zilveren duim aan een dakloze geven? Misschien had hij er meer aan gehad als de politie hem een beetje op weg hielp.

Gelukkig zijn er wel mensen op de socials die overwegen om een crowdfunding te starten. Heeft ie toch net wat meer aan, dan aan een zilveren duim.

Meer van dit: