HomeActueelGozer mag niet contant betalen in 'contantloze Aldi', maar doet het toch

Gozer mag niet contant betalen in ‘contantloze Aldi’, maar doet het toch

Op steeds meer plekken verdwijnen de contante betalingen. Zo zien we de laatste tijd pretparken en dierentuinen helemaal overgaan op pinbetalingen. Ook supermarkten gaan steeds meer sturen op pintransacties.

Wat begon met een enkele zelfscan kassa, is uitgegroeid tot een enkele bemande kassa. Bij de zelfscan kassa’s kan je natuurlijk niet contant betalen. Het gaat zelfs zo ver, dat er complete supermarkten zijn waar je niet meer met cash kunt betalen en deze gozer was daar niet heel blij mee.

‘Ik betaal gewoon!’

De gozer in het filmpje is niemand minder dan Piers Corbyn. De controversiële bekende Brit is het kotsbeu dat mensen niet meer met cash mogen betalen en besloot een relletje te gaan veroorzaken.

In de contantloze Aldi pakte hij wat aardbeien, en besloot ze af te rekenen met wat muntgeld. Omdat er niemand was, legde hij het geld op de balie en vertrok. Veel mensen wilde hem tegenhouden maar hij was duidelijk: “Ik betaal gewoon met een wettelijk betaalmiddel”

Veel steun

Hoewel de mensen die het hem zagen doen, niet helemaal blij waren, kreeg hij toch al gauw wat steun van voorbijgangers. Later toen het filmpje online kwam, kreeg hij nog veel meer steun van mensen die hem gelijk gaven.

Ze zijn van mening dat mensen gewoon moeten kunnen betalen hoe zij willen. “Piers legde de exacte hoeveelheid geld weg om de aardbeitjes mee te nemen, dus deed hij niets verkeerd.”

Meer van dit: