HomeWTF?!Scootergekkies hebben geen respect voor de politie en die zijn dat beu

Scootergekkies hebben geen respect voor de politie en die zijn dat beu

Respect voor de hulpverleners is tegenwoordig eerder uniek dan normaal. Elke week is er wel weer een heftig nieuwsbericht, waarbij hulpverleners zware disrespect ontvangen. In de meeste gevallen is het voornamelijk tegen de politie. Waar we vroeger geen verkeerd woord tegen de politie durfde te reppen, is het tegenwoordig helemaal anders. Tegenwoordig ben je namelijk ‘stoer’ als je geen respect hebt voor de hulpverleners. 

Scootermeeting in Haps

Momenteel gaan er op social media video’s rond van een aanhouding in het Brabantse Haps. Op 30 januari 2023 was er op de Spiekweg, langs de A73, een scootermeeting. Allerlei scooterliefhebbers uit de omgeving kwamen hier samen om samen te patsen met hun tweewielers. Natuurlijk was de bekende scootervlogger ‘MonsterTube’ ook aanwezig bij deze meeting.

Al snel zien we in beeld een quad verschijnen die aan het vluchten is voor de politie. De politie achtervolgt hem met luide sirenes en een flinke snelheid. Iemand op straat probeert hen nog tegen te houden, waardoor hij bijna overreden wordt door de quadrijder. Uiteindelijk wint de politie en wordt de quadrijder aangehouden

Aanhouding verloopt verre van soepel

De aanhouding verloopt niet erg soepel. De andere deelnemers van de scootermeeting gaan zich namelijk al snel bemoeien met de aanhouding. Hierdoor was de aanhouding niet alleen nog een issue tussen de politie en de dader, maar ook tussen de politie en de andere deelnemers van de meeting. Uiteindelijk zorgde al deze agressiviteit ervoor dat de aangehouden man kon ontkomen bij de politie.

De mannen werden uiteindelijk niet voor niets staande gehouden door de politie. De jongens maakte zich namelijk schuldig aan verschillende strafbare feiten.

Ze waren veelvuldig wheelies aan het trekken en reden met 100km per uur over de naastliggende snelweg. Uiteindelijk heeft de politie een quad en een scooter in beslag genomen.

Daarnaast heeft MonsterTube ze natuurlijk ook een handje geholpen om de beelden online te zetten. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om de andere jochies ook in de kraag te grijpen.

Hopelijk hebben de jochies binnenkort zelf geen hulpverleners nodig want dat zou namelijk wel zorgen voor een hele awkward ontmoeting voor de ‘stoere kereltjes’.

@verfolgungsjagden

👮‍♂️ | #verfolgungsjagd #aerox #fy #roller

♬ Originalton – Verfolgungsjagden

Meer van dit: