HomeWTF?!Zo ziet het er uit als je jouw vingers onder een fluoroscoop...

Zo ziet het er uit als je jouw vingers onder een fluoroscoop knakt

Hoe ziet het eruit als je jouw vingers knakt? Je weet dat er een knak-geluid komt maar hoe zou dat er precies uit zien als je het van binnen kon bekijken? Een wetenschapper besloot zijn hand onder een te knakken, waardoor je precies kunt zien wat er gebeurt.

Vingers knakken

Iedereen die zijn vingers wel eens knakt heeft het gehoord: “Niet doen, je krijgt daar later reuma van”. Gelukkig is dit een fabeltje, en kun je gerust je vingers knakken zonder daar last van te krijgen. Sterker nog, een wetenschapper zocht dit uit door 60 jaar land maar 1 hand te knakken. Zelfs na 60 jaar was er geen verschil aan te tonen in de handen.

Vingers knakken kan een tic zijn en zelfs verslavend werken, maar er zijn ook mensen die absoluut niet tegen het geluid kunnen. Deze mensen hebben als een soort smoesje verzonnen dat het slecht voor je zou zijn. Niets is alleen minder waar want het knakken van je vingers is niet meer dan het laten ontsnappen van wat gassen die tussen je gewrichten opgebouwd zitten.

Hoe ziet het eruit als je jouw vingers knakt

Om het allemaal nog wat duidelijker te maken, zijn er best wat video’s van knakkende vingers gemaakt. Hieronder staan een aantal korte filmpjes die goed laten zien hoe al dat geknak er nu uit ziet van binnen.

Meer van dit: