HomeWTF?!Kan jij niet tegen eetgeluiden? Vandaag is het dan jouw dag!

Kan jij niet tegen eetgeluiden? Vandaag is het dan jouw dag!

Er zijn mensen die niet tegen eetgeluiden kunnen. Wanneer dit zo is dan heb je een aandoening die je Misofonie noemt. 7 november is namelijk de dag waarop iedereen stil zou moeten staan bij Misofonie.

 Verschrikkelijke eetgeluiden

Kan jij je enorm irriteren aan het feit hoe mensen eten? Dan is het vandaag jouw dag. Er wordt namelijk stilgestaan bij Misofonie. Misofonie is een aandoening die ongeveer bij 3 tot 20% van de bevolking voor komt. Grote kans dus dat jij of iemand zich flink zit te ergeren aan alle eetgeluiden in bijvoorbeeld de werk kantine. Heb jij er zelf last van? Laat je dan nooit beschuldigen van aanstellerij. Misofonie is namelijk écht en je kan er zelfs zwaar depressief van worden.

dag van de misofonie

Mensen met Misofonie worden vaak helaas verkeerd begrepen. Het is namelijk helemaal niet zo dat ze alleen last hebben van smakkende mensen, maar ook van allerlei andere omgevingsgeluiden. Voorbeelden van die geluiden zijn langsrijdende auto’s, geruis van elektrische apparaten of zelfs het ademen van een ander. Pas sinds 2009 wordt er serieus onderzoek naar Misofonie gedaan. Dit wordt onder andere door het AMC in Amsterdam gedaan.

Dag van de Misofonie

Heb jij geen last van Misofonie? Probeer vandaag dan gewoon eens wat rustiger aan te doen. Eet met je mond dicht wanneer je in gezelschap bent of ga eens het gesprek aan. Alleen samen kunnen we het voor alle mensen met Misofonie een stukje beter maken.

Weet je niet of jij last hebt van Misofonie? Doe dan hieronder eens de test! De video laat je bepaalde situaties horen. Ik moet wel zeggen dat ik het persoonlijk niet heb (geloof ik) maar het wel allemaal irritante geluiden vindt. Hoe serieus je de video kunt nemen is dus maar even voor jezelf te bepalen ;-).

Bron: Upcoming

Meer van dit: