HomeWTF?!Waterkanon waarschuwt snelwegplakkers dat straal een standje harder gaat

Waterkanon waarschuwt snelwegplakkers dat straal een standje harder gaat

De demonstranten van Extinction Rebellion staan dit weekend nog maar eens op de snelweg de A12 bij Den Haag. Inmiddels doen ze dit al de hele maand september. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er mensen op de snelweg gaan zitten en om die reden zet de politie nu het waterkanon in.

Nobel doel

De demonstranten die zichzelf steeds op de snelweg vastplakken, zijn klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Hoewel ze natuurlijk voor een nobel doel op de snelweg zitten, halen ze bij een groot deel van Nederland het bloed onder de nagels vandaan.

Eerder zagen we al hoe een man de snelwegplakkers letterlijk van de weg trapte. Op Twitter, Youtube en Tiktok stikt het van filmpjes met boze automobilisten. Het nobele doel van de demonstranten, is om de miljardensteun te stoppen, die de overheid jaarlijks aan de fossiele industrie geeft. Je kunt er veel van zeggen, maar ze zitten er niet voor zichzelf.

Belgisch waterkanon

De demonstraties trekken behoorlijk veel aandacht en bekijks dus het is geen wonder dat we regelmatig bijzondere filmpjes voorbij zien komen. Die filmpjes kunnen vaak op hilariteit rekenen. Vooral Jan Modaal is het beu dat hij telkens moet wachten op een groep mensen die niets beters te doen hebben dan hem verhinderen om van A naar B te komen.

Als er vandaag een waterkanon ter plaatse komt om de snelwegplakkers van de weg te blazen, is het dus ook wachten op de actie. Met een Belg achter het stuur is het eerst een beetje nevelen om aan te geven dat het tijd is om op te staan. Als ze dat niet doen, laat de Belg weten dat hij een standje harder gaat spuiten. Toch mooi hoe ze daar bij onze zuiderburen mee omgaan. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

Meer van dit: