HomeActueelDeze populaire Sinterklaas film mag vanaf nu niet meer vertoond worden vanwege...

Deze populaire Sinterklaas film mag vanaf nu niet meer vertoond worden vanwege Zwarte Piet

De pepernoten liggen weer in de schappen! Vroeger betekende dat, dat je je op kon gaan maken voor de gezellige sinterklaas sferen in ons land maar helaas is het tegenwoordig steeds meer het geval dat dan ook de grote pieten discussie weer boven komt drijven. Naar aanleiding van deze discussie kun je de populaire Sinterklaas film Het Paard van Sinterklaas vanaf nu niet meer kijken.

Het Paard van Sinterklaas

Het Paard van Sinterklaas is een populaire film uit 2005 waarin het meisje Winky Wong vanuit China naar Nederland emigreert. In Nederland krijgt ze natuurlijk te maken met het Sinterklaas feest en in de film probeert ze er dan achter te komen wat dit feest allemaal betekent.

In 2005 was de discussie nog niet zo groot dat de filmmakers er over nagedacht hebben om geen stereotype Piet te gebruiken. Om deze reden zit de film vol met het beeld van de traditionele Nederlandse piet.

Film in de ban

De filmproducent Burny Bos heeft per heden besloten dat de film niet meer vertoond mag worden. Hij vind het naar eigen zeggen “heel jammer” dat er in de film de traditionele Piet is gebruikt. De inmiddels 78 jarige producent geeft aan dat hij er destijds niet goed over heeft nagedacht.

Ook geeft hij onder meer aan dat hij nu begrijpt waarom zo veel mensen bezwaar hebben tegen de traditionele Piet. Hij vind het dan ook het enige juiste besluit om de film voortaan niet meer te laten vertonen. Voor wie de film niet kent staat hier onder de trailer.

Bron: Trendnieuws

Meer van dit: