HomeWTF?!Ruby (26) vindt haar vriend niet meer aantrekkelijk nu ze weet waar...

Ruby (26) vindt haar vriend niet meer aantrekkelijk nu ze weet waar hij op gestemd heeft

Ruby (26) vindt haar vriend niet meer aantrekkelijk nu ze weet waar hij op gestemd heeft. Nu de stemmingen achter de rug zijn, kunnen de conclusies getrokken worden. PVV is met een gigantische meerderheid de grootste geworden. Ze konden rekenen op bijna 25% van de stemmen, maar daar is niet iedereen blij mee. 

Stemrecht

In Nederland hebben we stemrecht. Daardoor kan het volk een kans krijgen om hun standpunten te laten gelden. Iedereen zou moeten stemmen maar je doet het eigenlijk nooit goed. Er is altijd wel iemand met een mening over wat je stemt. Dan kan voor best wat spanningen in relaties zorgen.

Zo ook bij Ruby. Zij laat namelijk weten dat ze haar vriend niet meer aantrekkelijk vindt nu ze weet waarop hij gestemd heeft. Wat dat er precies mee te maken heeft is mij ook niet duidelijk maar goed… Het zij zo. Zelf heet ze links gestemd en zo hoopte ze dus ook dat haar vriend dat zou doen. Toen ze erachter kwam dat dat niet zo was, sloeg de sfeer in de relatie om.

Links of rechts stemmen

Iedereen mag zelf bepalen op wat hij stemt. Of je nou links, rechts, boven of onder stemt, de keuze is aan jou. Ruby denkt er anders over. Ze is zo overtuigt van haar linkse standpunten dat ze niet openstaat voor het gesprek met haar vriend. Ze vindt het een conservatieve jongen en kan het niet hebben dat hij het vaak met rechtse standpunten eens is.

Ze hoopte dat het wel spaak zou lopen en dat hij haar zou steunen maar niets bleek minder waar. Tot haar grote verbazing kleurde hij namelijk gewoon het bolletje van de VVD in. Zelf had ze gekozen voor GroenLinks/PVDA. Nu ze naar haar vriend kijkt, vind ze hem niet meer aantrekkelijk. Ze weet niet zo goed wat ze nu moet doen en besloot haar verhaal anoniem te doen. Haar naam en foto zijn dan ook fictief. Wat zou het advies zijn dat jij haar zou geven? Of hem?

Meer van dit: