HomeWTF?!Afschuwelijk filmpje: Paardrijleraar mishandelt zijn pony zonder reden

Afschuwelijk filmpje: Paardrijleraar mishandelt zijn pony zonder reden

België werd gister opgeschud door de video van een gozer die een pony mishandeld bij de manege in Peer. Vandaag kwam het filmpje ook in Nederland voorbij. Op het filmpje is te zien hoe een paardrijleraar zijn pony mishandelt met een zweep. De beelden zijn misselijkmakend en maken je woest.

Paardrijden

Paardrijden is voor veel kinderen het allermooiste wat er is. Maar weinig mensen kunnen een eigen paard betalen of huisvesten, dus veel van die kinderen zijn dan genoodzaakt om naar de manege te gaan. Op de manege leren ze hoe het paardrijden werkt en leren ze met de dieren om te gaan.

Paarden zijn enorm slimme en gevoelige dieren, die maar al te graag met een kindje in de weer zijn. Soms heeft zo’n paardje daar dan niet zo’n zin in, en moet je hem een beetje stimuleren. Hoe je dat op een normale manier doet, leer je dan op de manege. De leraar in het filmpje geeft echter compleet het verkeerde voorbeeld.

Rake tikken

Als de pony er genoeg van heeft, houdt die wat in. De kerel die erbij loopt is daar niet echt van gediend. Hij probeert de pony mee te trekken maar als die nog steeds niet wilt luisteren, vraagt hij aan het meisje of ze eraf wil springen, zodat hij de pony even tot rust kan krijgen.

Aan de zijkant weten ze al wat er gaat gebeuren, want aan het geroezemoes te horen willen ze juist filmen wat er gebeurt. De gozer besluit namelijk om hard in te meppen op het beest. De beelden doen je bloed koken, want de pony kan nergens naartoe. De man blijft maar door meppen. Als je er niet goed tegen kunt, dan adviseer ik je om de beelden niet te bekijken.

Meer van dit: