HomeTelevisieKijkers geschokt als agressieve hond een klein hondje doodbijt in 'Bureau Rotterdam'

Kijkers geschokt als agressieve hond een klein hondje doodbijt in ‘Bureau Rotterdam’

Kijkers die naar Bureau Rotterdam hebben zitten kijken, zijn geschokt achtergelaten. Het programma eindigde namelijk met een verschrikkelijk fragment waarin te zien was hoe een grote hond, een klein hondje doodbijt. Te zien is hoe niemand hielp, maar wel er naar stond kijken.

Bureau Rotterdam

Bureau Rotterdam is een programma van Ewout Genemans, waarin hij meeloopt met de politie. Hij maakt het programma om te laten zien wat er allemaal bij het vak komt kijken. Hoewel de fragmenten vaker heftig zijn, maakte het laatste fragment van de eerste aflevering een heleboel los bij de kijkers.

Na een vrij rustige aflevering, was er aan het einde ineens een fragment waar mensen wakker van hebben gelegen. In het fragment is te zien hoe Ewout en zijn cameraman met de agenten meegaan naar een melding over een hondengevecht. Bij aankomst zien ze een gigantische witte hond, die een klein hondje in zijn bek heeft. De agenten komen aan en willen eigenlijk de taser inzetten voor de grote hond. De baasjes willen dat niet.

Intens verdrietig

Uiteindelijk krijgen ze het voor elkaar om het hondje uit de bek van de grote hond te krijgen. Te zien is hoe het baasje met het levenloze lijfje van zijn hond wegkruipt. “Hij is dood… Mijn vriend, mijn grote vriend.” Zegt de man in tranen, terwijl hij zijn hondje nog knuffelt. Het intense verdriet spat van het beeld af.

Het zorgt voor een enorme brok in de keel bij veel kijkers. Op X (Twitter) kwam ook vrijwel direct de discussie op gang. Veel kijkers geven hun mening en een groot aantal van hen vraagt zich af waarom er geen waarschuwing werd gegeven over dat het wellicht schokkende beelden zouden kunnen zijn. Het bracht ook direct de discussie over ‘bijthonden’ op gang.

Steunbetuigingen

Het regende ook steunbetuigingen voor de man. Kijkers vroegen zich af of ze wat voor hem konden doen. Ewout gaf later via zijn Instagram een update over een actie die opgezet is. Er kwam blijkbaar zó veel reactie over het fragment dat ze in overleg met de man en de politie hebben besloten om een postpunt voor kaartjes te regelen.

De beelden, die hieronder te zien zijn, zijn verschrikkelijk. Als je het toch wilt kijken dan moet ik er wel echt even bij zeggen dat het schokkend is. Je kijkt naar een soort van moord op het beste maatje van deze man. Je kunt je alleen maar indenken hoe verschrikkelijk verdrietig de situatie geweest moet zijn.

Mocht je nou ontdaan zijn, of deze man ook een kleine steunbetuiging willen geven, dan heb ik onderaan dit artikel het oproepje van Ewout staan. Daar staat een adres bij waar je eventueel een kaartje, bloemetje of boodschap naartoe kunt sturen. Die komen dan bij de man uit het fragment terecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ewout Genemans (@ewoutgenemans)

Adres:
Politiebureau Zuidplein
T.a.v Bureau Rotterdam aflevering 1
Zuidplein 111 3083CN Rotterdam

Meer van dit: