HomeWTF?!Dit is de reden dat je niet mag lachen op een pasfoto

Dit is de reden dat je niet mag lachen op een pasfoto

Lachen is gezond en om die reden zou iedereen zo veel mogelijk moeten lachen. Toch is er één moment dat je absoluut niet mag lachen en dat is tijdens het maken van een pasfoto, die je voor officiële documenten wilt gebruiken. In dit artikel kom je erachter waarom je nou eigenlijk niet mag lachen op een pasfoto.

Pasfoto

Op officiële documenten moet een pasfoto, maar op die foto mag je niet lachen. De pasfoto is één van de weinige foto’s waar je het toch echt moet doen zonder een lach, filter of de favoriete kant van je gezicht. Het is meestal onmogelijk om fatsoenlijk op de foto te staan zonder lach, dus waar slaat dat eigenlijk op?

Het is voor veel mensen een doorn in het oog als ze hun paspoort, rijbewijs of ID-kaart tevoorschijn halen. Wanneer je het document pakt, straalt de somberheid ervan af maar een oplossing is er helaas niet echt. Het enige dat je kunt proberen is om een beetje te glimlachen, maar echt succesvol is dat meestal niet.

Niet lachen

Dat je niet mag lachen heeft te maken met het feit dat gezichtsherkenningssystemen, jouw gezicht niet kunnen herkennen. Wanneer je lacht verandert namelijk de structuur van je gezicht. Hierdoor kunnen de systemen de kenmerken niet meer goed naast elkaar leggen. In de video hieronder wordt het helemaal uitgelegd.

@lucasphilippus

#foto #pasfoto #gezicht #lachen #lerenoptiktok

♬ origineel geluid – Philippus

Meer van dit: