HomeWTF?!Mary leent haar internetliefje in Kuala Lumpur 6.000 euro, maar wordt geblokkeerd

Mary leent haar internetliefje in Kuala Lumpur 6.000 euro, maar wordt geblokkeerd

Anno 2024 zou je verwachten dat mensen inmiddels wel weten dat geld lenen aan internetliefjes meestal verkeerd afloopt. Het tegenovergestelde blijkt waar. Vorig jaar werd er door online datingfraudeurs in Nederland meer dan 7,6 miljoen euro afgetroggeld. Iemand die dit ook is overkomen is Mary. Zij raakte 6.000 kwijt aan haar onbekende internetliefje.

Internetliefje Carl

Mary kwam via Facebook in contact met ene Carl Otten. ”Hij zag er echt leuk uit, een heel interessant profiel. De gesprekken waren ook leuk”, zo vertelt ze voor de camera van RTL Nieuws.

Maar dan vraagt deze ‘Carl’ ineens om geld. Hij zou zogenaamd in Kuala Lumpur gestrand zijn op een vliegveld en had zijn portemonnee per ongeluk op een bank laten liggen. Carl maakte Mary wijs dat hij was aangekomen bij een hotel en daar vooraf moest betalen. En zonder portemonnee zou dat niet gaan. Of Mary hem even 50 euro zou kunnen overmaken.

Tante in Dordrecht

Mary bekruipt een vervelend gevoel. Haar grote liefde die ze nog nooit had gezien zomaar 50 euro overmaken? ”Toen werd ik achterdochtig.” Deze Carl weet haar toch mooi om te praten, want hij heeft toevallig een tante in Dordrecht wonen. Komt dat even goed uit.

Mary krijgt een telefoonnummer van een totaal onbekende vrouw die zogenaamd alles kan bevestigen wat ‘Carl’ zegt. Ze belt de vrouw op en is meteen gerustgesteld. En dus stort ze het geld aan haar bedelende liefje.

6.000 euro foetsie

In totaal vraagt Carl haar nog een paar keer om geld en Mary blijft vrolijk doorstorten. Ze is inmiddels 6.000 euro kwijt, die ze waarschijnlijk nooit meer gaat terugzien. Carl heeft haar inmiddels geblokkeerd en Mary? Die ziet in dat ze genept is.

Ze wil nu andere mensen waarschuwen. ”Zodra er iemand is die een afspraak probeert te maken die telkens niet doorgaat, en ze beginnen over geld: niet doen! Gelijk afkappen en stoppen!”

Meer van dit: