HomeTelevisieFirst Dates deelnemer neemt portemonnee niet mee en is woest dat zijn...

First Dates deelnemer neemt portemonnee niet mee en is woest dat zijn date niet wil betalen

Laatst schreven we nog over een stelletje dat uit eten ging. Daarbij had de dame haar portemonnee niet meegenomen dus die gozer bestelde gewoon alleen voor zichzelf. Er brak best wat discussie los onder dat artikel, want wat is nou de juiste manier? Betaal je als man zijnde gewoon alles, of split je altijd de rekening.

First Dates

Het programma First Dates heeft van dit dilemma een soort hoogtepunt gemaakt. Aan het einde van de date moet er in het programma altijd een rekening betaald worden. De hele date draait een beetje om wie nou die rekening gaat betalen. We zagen bijvoorbeeld al eens deze dame, die per se de rekening wilde splitten, maar een dure tas gekocht had en dus geen geld meer had.

Ook zien we het wel eens andersom. Zo zagen we deze dame die een vreemd excuus voor zichzelf had bedacht, waardoor ze vond dat mannen altijd de rekening moeten betalen. Toch zagen we het nog niet op deze manier. Deze deelnemer heeft namelijk wel een heel vreemde kijk op de situatie. Zéker omdat hij zelf zijn portemonnee niet meegenomen heeft.

Afvoerputje van de samenleving

Als de rekening bij de heren op tafel komt, kijken ze elkaar aan. De ene gozer geeft aan dat hij netjes wil splitten, maar daar is de andere niet van gediend. Hij zegt: “Ik vind mensen die splitten echt het afvoerputje van de samenleving”. Daarna maakt hij ook nog even duidelijk dat alleen Nederlanders zoiets zouden doen.

De gozer besluit dat hij zelf de rekening wel zal betalen, maar heeft zijn portemonnee helemaal niet bij. Hij had dus verwacht dat hij wel even getrakteerd zou worden en toen dat niet het geval was, noemde hij zijn date het afvoerputje van de samenleving. Zijn date probeerde nog te vertellen dat hij het ook wel wil betalen als hij het zo erg vindt, maar daar heeft hij geen boodschap meer aan. Hij gaat meteen zijn portemonnee halen.

Meer van dit: