HomeGekkiesLimburgse tokkie heeft een hekel aan hollanders: "Donder op, of anders!"

Limburgse tokkie heeft een hekel aan hollanders: “Donder op, of anders!”

Wanneer we aan Limburg denken, dan denken we aan rust en natuur. Mede daarom vieren jaarlijks een hele hoop Nederlanders hun welverdiende vakanties tussen de groene heuvels van de provincie. Ze willen ontsnappen aan de drukte van de stad, zonder echt ver weg te moeten. Toch is een vakantie in Zuid-Limburg zeker geen garantie voor rust. Zeker niet als je dit Limburgse schreeuwtokkie tegenkomt. 

Schreeuwende vuilniszak

Hoe veilig en relaxed Limburg ook allemaal lijkt, zijn er toch dingen waar je voor uit moet kijken Zeker als je hebt besloten om een rondje te fietsen tussen de heuvels, ben je niet altijd veilig in dit gebied. Zo hebben ook een aantal jongere mogen ervaren.

Een groepje jongeren besloot namelijk om tijdens het fietsen in het heuvelgebied even een zonnig plekje te zoeken voor een rustpauze. Dit hadden ze beter niet kunnen doen want het duurde niet lang voor de ellende uitbrak. Terwijl de jongeren rustig aan het ontspannen zijn komt er een ingepakte vuilniszak voorbij met haar doggy stroller. Die maakte aan de rust een einde.

Je zou zeggen dat ze gaat wandelen zodat de hond beweging krijgt. Toch blijkt niets minder waar en gaat er een buggy mee voor als de hond vermoeide pootjes krijgt. Enfin, zij dus met die hond aan de wandel, komt ze het groepje stilstaande fietsers tegen. Dat zal haar behoorlijk geïrriteerd hebben want ze roept uit het niets: “Die k*t Hollanders altijd he? Die hebben geen hersens”. 

Flinke bedreiging

De jochies weten niet wat ze horen en reageren direct op deze tokkiedame met: “donder op”. Dat kan de vrouw al helemaal niet waarderen en dan breekt de hel pas echt los.

“Donder op? Je komt in mijn stad toch, mafklapper! Met je fietsje hier komen staan”.  Ondanks de enorme stress van de vrouw ziet haar hondje geen kwaad in de vriendelijke fietsers. Met een kwispelende staart loopt hij richting de jongens.

Ook dit kan de vrouw niet waarderen. Ondanks dat de jongens niet echt omkijken naar de hond, ziet de vrouw dit toch echt anders: “Laat mijn hond met rust of ik steek je neer, gekkenhuis!”. 

De filmer schrikt ook van de bedreiging en stopt snel met filmen. Toch is het kwaad al geschied en staat schreeuwtokkie met haar gezicht volop in beeld online. Kunnen wij er weer om lachen, toch!

Meer van dit